Jo Vandeurzen.
Volledig scherm
Jo Vandeurzen. © BELGA

6.584 kinderen en jongeren op wachtlijst jeugdhulp

Het aantal kinderen en jongeren op de wachtlijst voor de Vlaamse jeugdhulp is met 7,8 procent gestegen, tot 6.584 eind vorig jaar. Dat blijkt uit het jaarverslag van de jeugdhulp, dat Welzijnsminister Jo Vandeurzen (CD&V) vandaag voorstelde in het Vlaams Parlement. Het gaat om 5.273 jongeren die wachten op intensieve hulp en 1.533 die wachten op een persoonlijk assistentiebudget (PAB). Sommigen wachten op beide, waardoor het totale cijfer niet gelijk is aan de som van de twee.

8 reacties

  • jack vandenhende

    6 jaar geleden
    Er worden miljarden euro's naar Wallonië en Brussel getransfereerd , waarvan niemand mag weten waar het naartoe gaat . Voor eigen noden is er geen geld meer . Het is gewoon heel simpel , vraagt aan Wallonië en Brussel om voor één keer solidair te zijn voor Vlaanderen , en de helft van de jaarlijks geldtransfers af te staan , zodat Vlaanderen zijn noden kan financieren .
  • Marijke Claes

    6 jaar geleden
    Doe er dan echt iets aan. Het is hoogdringend!
  • Marijke Claes

    6 jaar geleden
    Doe er echt iets aan. Het is dringend!
  • Patrick Voet

    6 jaar geleden
    Er worden miljoenen gespendeerd aan illegale immigranten, terwijl Belgische kinderen in de kou blijven staan. In Tjechie zegt de premier tenminste openlijk dat de Tjechische kinderen in de eerste plaats komen. In Belgie komen de Belgen tegenwoordig laatst. Onze huidige politiekers en de EU bobos zijn land verraders.
  • Veerle Leeuwerck

    6 jaar geleden
    2 jaar wachten om je kind te laten testen op autisme... vind he dat normaal????