Vlaams minister van Wonen Liesbeth Homans (N-VA) trekt binnenkort naar de regering met een nieuw schattingsmodel voor de huurprijzen van de 154.000 sociale woningen in Vlaanderen.  Of de huurpijzen hierdoor zullen stijgen of dalen, kan Homans niet voorspellen. "Ik heb geen glazen bol", zegt ze.
Volledig scherm
Vlaams minister van Wonen Liesbeth Homans (N-VA) trekt binnenkort naar de regering met een nieuw schattingsmodel voor de huurprijzen van de 154.000 sociale woningen in Vlaanderen. Of de huurpijzen hierdoor zullen stijgen of dalen, kan Homans niet voorspellen. "Ik heb geen glazen bol", zegt ze. © Photo News

Vanaf volgend jaar nieuwe huurprijzen voor 154.000 sociale woningen

Vlaams minister van Wonen Liesbeth Homans (N-VA) trekt binnenkort naar de regering met een nieuw schattingsmodel voor de huurprijzen van de 154.000 sociale woningen in Vlaanderen. Of de huurpijzen hierdoor zullen stijgen of dalen, kan Homans niet voorspellen. "Ik heb geen glazen bol."

40 reacties

  • Stavros Kanakaris

    6 jaar geleden
    Eén ding is zeker: kassa kassa kassa!
  • Marc Camp

    6 jaar geleden
    De huishuur is nu gebasseerd op het inkomen en de waarde van de woonst. Zo betaald iemand met weinig inkomen weinig maar iemand die goed voldoende verdient om te overleven een huishuur zoals in de prive. Wat wil ze nu weer naar de knoppen doen.
  • edgard gielis

    6 jaar geleden
    dat is NVA altijd prijs verhogingen zo is die partij NVA
  • Adolf Smitler

    6 jaar geleden
    Dus omdat SVH luxe sociale woningen bouwen en historische panden ombouwen tot sociale woningen en huurders verplichten deze luxe te huren, mensen met een beperkt inkomen, die mensen moeten nu de put delven die bouwheren, aannemers en SVH's gemaakt hebben en die hun zakken er op gevuld hebben
  • Agnes Craeye-compernolle Willy

    6 jaar geleden
    niet voor vreemden die wonen gratis en rijden met dikke autos