E314 urenlang versperd na ongeval met 6 wagens en 12 gewonden

Op de E314 in Maasmechelen is rond 14.30 uur een zwaar verkeersongeval gebeurd. In de richting van Nederland zijn twee auto’s gebotst net voor het ecoduct. In totaal zouden er zes voertuigen betrokken zijn bij het ongeval. De snelweg was ongeveer vier uur lang versperd, met heel wat verkeershinder tot gevolg.

MaW, FiVr

Een zwarte Volvo volgde de E314 richting Nederland. Bij de opening in de middenberm, net voor het ecoduct, remde de bestuurder af om via de middenberm terug richting Genk te rijden. Door het plotselinge manoeuvre zijn de andere voertuigen met elkaar in aanrijding gekomen. De zwarte Volvo is gevlucht en wordt opgespoord.

Bij de botsing raakten twaalf mensen gewond, vier daarvan zijn zwaargewond. Verschillende ambulances een MUG-team snelden toe. De slachtoffers werden overgebracht naar de ziekenhuizen van Maaseik, Heusden-Zolder en Genk. Vijf wagens moesten getakeld worden. Een wagen liep lichte schade op en kon na de nodige vaststellingen op eigen kracht verder rijden.

Een zwaargewonde 27-jarige vrouw en drie lichtgewonde slachtoffers, allemaal uit Maasmechelen, werden naar het ziekenhuis van Maaseik gebracht. Een andere bestuurder, een 37-jarige man uit Brussel werd samen met vijf inzittende familieleden naar het ZOL gebracht, drie van hen zijn zwaargewond. Een lichtgewonde vrouw (26) uit Zonhoven en lichtgewonde vrouw (30) uit Heusden werden overgerbacht naar het ziekenhuis van Heusden.

Snel weg vier uur lang afgesloten

Om de hulpdiensten hun werk te kunnen laten doen werd bijna vier uur lang de E314 afgesloten. Het verkeer moest de snelweg via oprit 32 verlaten en omrijden via een calamiteitenroute naar oprit 33. Een verkeersdeskundige is omstreeks 18 uur opgevorderd om de nodige vaststellingen te doen. Omstreeks 18.30 uur werd de rijweg terug opengesteld.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen