© Photo News

Martinez beseft het gevaar van Gibraltar, zijn collega kijkt uit naar Belgische “wereldsterren”

Na de deugddoende 4-0-zege tegen Bosnië-Herzegovina trokken de Rode Duivels vandaag vol vertrouwen naar Portugal waar ze maandag om 20u45 (19u45 plaatselijke tijd) op de derde speeldag in groep H van de WK-kwalificaties tegen het kleine Gibraltar spelen. Bondscoach Roberto Martinez en aanvoerder Eden Hazard nemen de wedstrijd tegen de voetbaldwerg serieus. Er worden dan ook weinig wijzigingen verwacht en een zege is een must.

vml

“Ik ga geen veranderingen doorvoeren tenzij ze noodzakelijk zijn”, aldus bondscoach Roberto Martinez. “De scan op zaterdag bracht bij Jordan Lukaku een enkelblessure aan het licht, maar de ligamenten zijn niet geraakt. Hij zal twee-drie weken out zijn met een enkelblessure. Romelu traint individueel, over hem beslissen we morgen pas.” De aanvaller van Everton incasseerde vrijdag in het slot van de partij nog een klap op de heupbuiger.

Om Jordan Lukaku te vervangen, werd Sébastien Pocognoli (nadat Nana AsSare onhaalbaar bleek) na een afwezigheid van twee jaar bij de selectie gehaald. Voor velen was dat een verrassing. De linksachter is momenteel aan de slag bij Brighton & Hove Albion, een team uit de Engelse tweede klasse. “We hebben hem gescout en we denken dat hij klaar is voor de nationale ploeg. Ik volg hem al langer van dichtbij”, verdedigde Martinez zijn keuze. Een verdediger wegplukken bij de beloften van Johan Walem was volgens Martinez geen optie. “Na hun 3-0 nederlaag tegen Montenegro denk ik dat geen enkele beloftenspeler het verdiende opgeroepen te worden voor de Duivels. Bij ons wil ik morgen/maandag dezelfde intensiteit zien als vrijdag tegen Bosnië.”Nicolas Lombaerts was er vrijdag tegen Bosnië-Herzegovina niet bij omdat hij pas vader was geworden. De verdediger van Zenit Sint-Petersburg sloot inmiddels terug aan bij de groep en reisde mee af naar Faro. “Hij is teruggekeerd met een enorme glimlach”, besloot de bondscoach. Voorts is Marouane Fellaini geschorst, hij wordt mogelijk vervangen door Steven Defour.

Martinez: "De slechtst mogelijke voorbereiding"

“Op papier is dit een gemakkelijke wedstrijd maar daarin schuilt meteen ook het grootste gevaar: zo’n wedstrijden creëren de slechtst mogelijke voorbereiding. We moeten het dan ook aanpakken zoals elke andere wedstrijd anders gaan we het onszelf moeilijk maken. We moeten dezelfde focus bewaren als tegen Bosnië-Herzegovina. We spelen alvast op een goed veld en in ideale omstandigheden: we moeten gewoon klaar zijn. Ik hoorde dat 500 Belgische fans afreisden naar Portugal: dat is een schitterende steun voor het ganse team.”

Tot slot bluste Martinez nog het brandje Nainggolan, geblesseerd forfait gaf voor de Rode Duivels maar wel een oefenwedstrijd speelde met zijn club AS Roma. De speler reageerde als een gebeten hond op de kritiek door te stellen dat hij niet fit genoeg was voor een officiële wedstrijd en enkel een oefenmatch speelde om terug op niveau te geraken. “We waren verrast dat hij speelde maar het was geen officiële wedstrijd, geen probleem dus”, veegde Martinez een sluimerend conflict van de baan.

Hazard: “Een wedstrijd zoals alle andere”

“De wedstrijd tegen Gibraltar is een wedstrijd zoals alle andere, we moeten gewoon winnen”, klinkt het laconiek bij aanvoerder Eden Hazard.

© Photo News

Tegen het kleine Gibraltar worden veel doelpunten verwacht, maar daar is Hazard ook niet echt mee bezig. “Een record aantal doelpunten? Nee, vaak scoren is vooral goed voor de supporters, wij gaan proberen plezier te maken en hopen dat de supporters zich amusereen. Een leeg stadion? Iedereen is welkom en wij gaan proberen een mooi spektakel aan te bieden.”

Bondscoach Roberto Martinez kondigde al aan maandag tegen Gibraltar enkel "noodzakelijke wissels" te willen doorvoeren. "Nochtans zou het leuk zijn om eens met mijn broer Thorgan op het veld te staan", knipoogde Eden Hazard. Thorgan werd vrijdag tegen Bosnië-Herzegovina in de basis verwacht, maar kwam uiteindelijk niet verder dan een plaats op de bank omdat hij nog niet voldoende hersteld was van een knieblessure. Zijn vervanger Dries Mertens speelde uitstekend tegen de Bosniërs en werd na de wedstrijd verkozen tot 'Man van de Match'.

Hazard speelt tegen Gibralter zijn 75ste interland. “Op hoeveel ik wil eindigen? 200”, besloot hij lachend. Dat zou dan meer dan dubbel zoveel zijn als het record van Jan Ceulemans die 96 caps verzamelde...

Bondscoach Gibraltar kijkt uit naar duel met Belgische “wereldsterren”

De Gibraltarese bondscoach Jeff Wood kijkt uit naar het duel met de Rode Duivels: “Het zal fantastisch zijn om tegen die Belgische wereldsterren te spelen.”

© Photo News

Het Britse overzees territorium is nog maar aan zijn tweede kwalificatiecampagne bezig in zijn bestaan, nadat ze pas medio mei van dit jaar erkend werden als lid van de Wereldvoetbalbond FIFA. Gibraltar kwam zo alsnog in de groep van de Belgen terecht en prijkt na twee speeldagen met nul op zes met acht tegentreffers en slechts één gescoord doelpunt op de laatste plaats. “We zullen ons best doen om een zo goed mogelijk resultaat neer te zetten. Onze jongens zijn immers heel enthousiast dat ze mogen spelen tegen dergelijke sterspelers, die ze normaal alleen op televisie zien. Bovendien was het geleverde spel vrijdagavond in Estland (4-0 nederlaag, red) niet zo slecht. Ik denk dat we niet zo ver verwijderd zijn van ons eerste punt”, besloot de 62-jarige Wood.

De Rode Duivels zijn pas zondagnamiddag aangekomen op Portugese bodem, nadat hun vlucht wegens een technisch defect vertraging had opgelopen op de luchthaven van Zaventem. Zondagavond staat er nog een training in Faro op het programma.

Vrijdagavond boekten de Duivels tegen Bosnië-Herzegovina (4-0) hun tweede zege op rij in deze kwalificatiecampagne. Met zes punten staan de Belgen samen met Griekenland (2-0 zege tegen Cyprus) aan de leiding in de groep. Een zes op zes in de komende twee kwalificatiewedstrijden tegen Gibraltar en Estland (13 november in Brussel) is het komende doel, waardoor België het jaar met een twaalf op twaalf zou kunnen afsluiten om zo vervolgens eind maart volgend jaar met vertrouwen het tweede deel van de kwalificatieperiode te kunnen aanvatten.

Pocognoli vervangt geblesseerde Jordan Lukaku tegen Gibraltar

© Isosport

Sébastien Pocognoli komt bij de selectie van de Rode Duivels voor de WK-kwalificatiematch in Portugal tegen Gibraltar. Hij vervangt de geblesseerde Jordan Lukaku.

Bondscoach Roberto Martinez heeft Sébastien Pocognoli bij de selectie van de Rode Duivels gehaald voor de WK-kwalificatiewedstrijd van maandagavond in het Portugese Faro tegen Gibraltar. Dat meldt de officiële twitterpagina van de nationale ploeg (BelgianRedDevils) zondagmorgen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De linksachter van Brighton & Hove Albion, een team uit de Engelse tweede klasse, vervangt Jordan Lukaku. De verdediger van Lazio Rome viel vrijdagavond al na twintig minuten uit in de partij tegen Bosnië-Herzegovina (4-0). Hij moest met een draagberrie van het veld gedragen worden.

© pn

De 29-jarige Pocognoli telt dertien caps achter zijn naam. Het is zijn eerste selectie in twee jaar. Naast de geblesseerde Lukaku mist België tegen Gibraltar ook de geschorste Marouane Fellaini.

De Rode Duivels leiden samen met Griekenland met 6 punten uit twee wedstrijden in kwalificatiegroep H voor het WK 2018.

Bondscoach wilde Asare van AA Gent oproepen voor Rode Duivels maar dat kon niet

© BELGA

Bondscoach Roberto Martinez haalde Sébastien Pocognoli bij de selectie van de Rode Duivels voor de WK-kwalificatiewedstrijd van maandagavond in het Portugese Faro tegen Gibraltar. De linksachter van Brighton & Hove Albion, een team uit de Engelse tweede klasse, vervangt Jordan Lukaku. Maar Pocognoli is slechts tweede keus want Roberto Martinez wilde eigenlijk Nana Asare van AA Gent oproepen. Maar dat kon niet...

Roberto Martinez ging Nana Asare al meermaals scouten en maakte een goede indruk. De linksback van AA Gent is echter van Ghanese origine en blijkt nog niet over een Belgisch paspoort te beschikken. De voetbalbond (KBVB) informeerde zaterdag bij AA Gent en kreeg daar pas te horen dat de aanvraag voor de Belgische nationaliteit door Asare nog niet afgerond is. Die procedure is nog niet goedgekeurd: die duurt normaliter een tweetal jaar maar het is nog niet geweten hoe lang de procedure nog kan duren in dit geval.

Bondscoach Roberto Martinez en aanvoerder Eden Hazard nemen de wedstrijd tegen voetbaldwerg Gibraltar overigens serieus. Er worden dan ook weinig wijzigingen verwacht en een zege is een must. Martinez beseft dan ook het gevaar van Gibraltar, zijn collega kijkt uit naar Belgische “wereldsterren”.

“Ik ga geen veranderingen doorvoeren tenzij ze noodzakelijk zijn”, aldus bondscoach Roberto Martinez. “Jordan Lukaku zal twee-drie weken out zijn met een enkelblessure. Romelu traint individueel, over hem beslissen we morgen pas.”

Wellicht speelt Martinez opnieuw met drie verdedigers en met Laurent Ciman, een ingreep die hij al doorvoerde tegen BosniË na het uitvallen van Lukaku. Voorts is Marouane Fellaini geschorst, hij wordt mogelijk vervangen door Steven Defour.