Om de ziekte in bedwang te houden is in de provincie Luxemburg een zone van 63 vierkante kilometer enkel nog toegankelijk voor degenen die kadavers van everzwijnen moeten opsporen en ophalen.
Volledig scherm
Om de ziekte in bedwang te houden is in de provincie Luxemburg een zone van 63 vierkante kilometer enkel nog toegankelijk voor degenen die kadavers van everzwijnen moeten opsporen en ophalen. © EPA

Zesde everzwijn test positief op Afrikaanse varkenspest

Een everzwijn dat op 16 september gevonden werd in de buurt van Etalle, is positief getest op Afrikaanse varkenspest. Dat meldt het kabinet van Waals minister van Landbouw René Collin. 

3 reacties

  • Gino Ollevier

    6 jaar geleden
    De jacht toelaten op die everzwijnen of gaan ze wachten tot ze duizenden varkens zullen moeten afslachten en bedrijven in de problemen brengen en dan schadevergoedingen betalen.
  • kurt dhondt

    6 jaar geleden
    k heb er een zien liggen nabij Arras op de middenberm, was er al een tijdje zo te zien
  • Robin Matthé

    6 jaar geleden
    vraagt men zich niet af hoe dit virus vanuit het verre oostblok plots naar hier is overgewaaid,dit zonder het natuurlijke traject door Duitsland af te leggen en aldaar de evers te besmetten..het lijkt wel heel waarschijnlijk dat het virrus door toedoen van mensen is verspreidt. Dus rest nu de vraag ,door wie? en wie er opdraait voor de schade die de landbouw door de boycot gaat lijden....