© DD

Lommel moet niet onderdoen voor promovendus

In een vrij pittige oefengalop moest Lommel United zaterdag niet onderdoen voor promovendus Eupen. Maar omdat de aanvallers stevig in de greep zaten van de verdedigers sleten beide keepers een rustig avondje. Het werd uiteindelijk 0-1 voor de eersteklasser.

Piet Dingens

Maletic kon in de eerste helft wel een keertje van dichtbij uithalen, maar Van Crombrugge had weinig moeite met zijn schuiver. En op aangeven van de pijlsnelle M’Barki neutraliseerde de doelman ook een kopbal van Scheelen. Op slag van rust verschalkte bezoeker Taulemesse vanuit het niets keeper Bertrams met een schitterende lob, die vanop grote afstand in doel zeilde: 0-1.

Na de pauze wisselde Eupentrainer Condom aan de lopende band, terwijl collega Fraeye slechts met mondjesmaat aan zijn elftal sleutelde. Maar ook de ingebrachte aanvallers Adesanya en Paoli konden de defensie van de Panda’s niet ontwrichten. Al leverde laatstgenoemde in de slotfase wel een knappe voorzet af, waar de hoogopverende Neven net niet goed genoeg bij kon. En dus verloor Lommel United met het kleinste verschil in een duel dat duidelijk maakte dat er vooral in het offensieve compartiment nog veel werk aan de winkel is. Maar dat is gezien de vele nieuwe gezichten en geblesseerden (Bertjens, Valcke, Gaethofs) geen verrassing.