Het hoofdkwartier van Belgacom, tegenwoordig Proximus, in 2013.
Volledig scherm
Het hoofdkwartier van Belgacom, tegenwoordig Proximus, in 2013. © EPA

Nieuwe aanwijzingen dat Britse geheime dienst achter hacking Belgacom zat

Het federaal parket is bijna klaar met zijn onderzoek naar de hacking van telecomoperator Proximus, die eind 2013 bekendraakte. Het parket heeft minister van Justitie Koen Geens (CD&V) een vertrouwelijk verslag bezorgd, met nooit eerder bekend geraakte aanwijzingen dat de Britse geheime dienst GCHQ schuilging achter de operatie. Dat schrijft De Tijd vandaag.

16 reacties

  • Freddy De Vos

    6 jaar geleden
    Kan mij niet schelen. Ik ben al lang overgestapt naar Orange. Veel voordeliger en meer klantvriendelijk. Belgacom/ Proximus zijn grote geldwolven, die hun klanten laten stikken en je van de kast naar de muur sturen. En als je overstapt, komen ze plots af met interessante aanbiedingen (schandalig).
  • Gino Denil

    6 jaar geleden
    Waarschijnlijk vindt onze regering dat een hele eer. Belangrijk genoeg zijn als land om bespioneerd te worden. Want enige reactie lijkt er nooit te komen.
  • Karel Valgaern

    6 jaar geleden
    Al tientallen jaren dat de VS en UK Europa (en de ganse wereld) met behulp van Echelon bespioneren. En ook economische spionage, dat is al schoorvoetend toegegeven.
  • Désiré Van Nieuwenhuyzen

    6 jaar geleden
    "Het federaal parket is bijna klaar met zijn onderzoek naar de hacking van telecomoperator Proximus, die eind 2013 bekendraakte." Vijf jaar en ze zijn nog niet klaar. Werken die nog met pen en papier ? Versturen die berichten met duiven ? Komen die met de paardentram naar het werk ? Onvoorstelbare knoeiers.
  • emiel Clarijs

    6 jaar geleden
    Michel mag nog eens langs bij May, sukkelaar.