Jean Vranken.
Volledig scherm
Jean Vranken. © ACV Limburg

Nieuwe 'brugpensioen' SWT "goedkoper dan werkloosheid"

Het Stelsel van Werkloosheid met Bedrijfstoeslag (SWT, de opvolger van het brugpensioen) is voor de samenleving in alle gevallen goedkoper dan volledige werkloosheid. Dat blijkt uit een studie van ACV Limburg, die Het Belang van Limburg kon inkijken. SWT kan zelfs tot een derde goedkoper zijn dan werkloosheid.

21 reacties

  • Gino Denil

    6 jaar geleden
    Je moet niet eens goed kunnen rekenen om dat in te zien, Hendrik Goris. SWT is een toeslag die door het bedrijf betaald wordt. En waar sociale bijdragen en belastingen op betaald worden. Het financiert dus ook je eigen pensioen mee. En de SWT heeft meer koopkracht en kan meer consumeren. Het financiert dus ook je eigen job mee. Alleen als je ideologisch blind bent of heel slecht bent in rekenen zie je dat niet.
  • jan geens

    6 jaar geleden
    Ach ... de wens is de vader van de gedachte . Wat ze natuurlijk heel wijselijk verzwijgen is dat SWT voor de betrokkene NIET voelt als een tijdelijke maatregel maar als eindstation . Die mannen zijn al net zo gewiekst als die van de staat . Die kunnen zich ook uit de crisis lenen,tot de bank ermee op houdt zoals in Griekenland .
  • Marc Camp

    6 jaar geleden
    Voor zij die jong zijn en vrezen dat ze zouden moeten werken tot 67 jaar. Ik zal jullie hoop geven. Binnen 30 jaar wordt al het werk gedaan door robots en zelfdenkende computers. Jullie zullen steeds sneller op rust kunnen gaan. Is dat geen mooie en saaie toekomst?
  • Marco Maerten

    6 jaar geleden
    Hendrik Goris,de werkingskosten om mensen obsessief te controleren of ze wel werk zoeken kosten veel meer dan iemand op vervroegd op pensioen te laten gaan. RVA ,VDAB zijn o.a allang achterhaalde instanties om niet te zeggen achterlijk. Een wereldwijd OBI is economisch gezien een goedkopere oplossing
  • Hendrik Goris

    6 jaar geleden
    Ik vermoed dat ACV een bijzonder rekenkunde hanteert. Eentje met veel terugverdieneffecten.