Wie na zijn pensionering zijn levensstandaard wil behouden, moet tegen dan best 85 keer zijn nettomaandloon bijeengespaard hebben.
Volledig scherm
Wie na zijn pensionering zijn levensstandaard wil behouden, moet tegen dan best 85 keer zijn nettomaandloon bijeengespaard hebben. © thinkstock

HR-bedrijf: "85 keer maandloon sparen nodig om levensstandaard te behouden na pensioen"

Wie na zijn pensionering zijn levensstandaard wil behouden, moet tegen dan best 85 keer zijn nettomaandloon bijeengespaard hebben. Dat kan via het aanvullend pensioen via de werkgever, het pensioensparen en vooral het sparen zonder fiscaal voordeel. Dat becijferde HR-bedrijf Mercer.

30 reacties

  • jan geens

    6 jaar geleden
    Jaja, de inflatie nietwaar . Er wordt altijd net gedaan alsof het een natuurwet is. Het is het gevolg van het gepruts met het printertje . Niks minder dan een rechtstreekse vermogensheffing .
  • Lucas De groot

    6 jaar geleden
    Geld op dan ga ik het halen die er wel hebben.
  • Thierry Vansweevelt

    6 jaar geleden
    Als ik nu spaar in een sok, ipv op mijn rekening? Ipv mijn geld aan prullen uit te geven of op een spaarrekening te zetten (dan word je gestraft met belasting op sparen). Ik laat mij niet bestraffen voor het sparen! Ik heb maar 50 euro per week om van te leven na aftrek van alle kosten.
  • Thierry Vansweevelt

    6 jaar geleden
    Weten jullie hoeveel een zelfstandige netto verdient? Dus na sociale bijdragen? 1000 euro. En daar moeten nog heel veel kosten af. Wat blijft er over? 300 euro. Hoe lang moet je dan sparen?
  • Etienne Vanhoegaerden

    6 jaar geleden
    22 maand te gaan netto iets boven. toekomstig pensioen na 30 jaar bediende en 45 jaar gewerkt. 1775 bruto waar halen ze 1900 netto