Minister van Mobiliteit Ben Weyts.
Volledig scherm
Minister van Mobiliteit Ben Weyts. © Photo News

Weyts dreigt met "juridische stappen" als snelwegparking niet opnieuw opent

Ook de burgemeester van het West-Vlaamse Oudenburg, Peter Velle (CD&V), heeft besloten een snelwegparking in zijn gemeente 's nachts te sluiten wegens de problematiek met transitmigranten. Maar met die beslissing is minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) niet gediend. "De man is op zoek naar een verkiezingsthema." Hij dreigt met juridische stappen. Ondertussen blijkt dat ook de parkings in Kruishoutem gesloten zijn.

59 reacties

  • Freddy De Vos

    6 jaar geleden
    Weyts zou zich beter wat meer bezig houden met fietspaden en fietswegen (dan zouden er niet elk weekend fietsers worden doodgereden met vluchtmisdrijf tot gevolg). Het is de fout van Theo Francken en onze regering dat die parkingen zoveel overlast hebben! Dit soort problemen kan men gemakkelijk oplossen met Privé bewaking en politie! #Wanbeleid!
  • Dirk Bytebier

    6 jaar geleden
    Daar lachen die criminelen mee met Weyts zijn prikkeldraad , wederom weggesmeten geld dat niks heeft opgeleverd of wat show . Jammer voor de chauffeurs die met het ganse zooitje verveelt zitten maar is ook best dat die burgemeesters optreden of er gebeurt helemaal niks , wat interseert Weyts een truckchauffeur helemaal geen bal hij ziet er niet naar om
  • GUIDO VERVAET

    6 jaar geleden
    En Dames en Heren Burgemeester, gaan Jullie ook de boetes betalen van de vrachtwagenchauffeurs die in overtreding zijn met hun rij- en rusttijden?. Er zijn zo al parkings te kort langs onze snelwegen. b.v. tussen Antwerpen en Knokke (Zeebrugge) geen enkele die direct van deze snelweg af bereikbaar is. En dan maar sakkeren op die vrachtwagens.......Ik hoop dat de beroepschauffeurs eens actie gaan ondernemen tegen die kortzichtige en mediageile burgemeesters.
  • pierre samaey

    6 jaar geleden
    Prikkeldraad, een mislukte klucht moest het niet ernstig zijn, dat beetje prikkeldraad zal niemand tegenhouden.
  • Riff Moyens

    6 jaar geleden
    Na 14 oktober zullen de parkings wel weer terug opengaan...