Direct naar artikelinhoud
NMBS

Spoorlijn tussen Brussel en Gent weer open nadat fiets in bovenleiding werd gegooid

Spoorlijn tussen Brussel en Gent weer open nadat fiets in bovenleiding werd gegooid
Beeld Mark Baert

Een fiets in een bovenleiding ter hoogte van Bockstael in Jette heeft vandaag urenlang hinder veroorzaakt op het ringspoor rond Brussel en op de lijn voor stoptreinen tussen Brussel en Gent. "De fiets werd vermoedelijk van een brug in de bovenleiding gegooid", zegt Infrabel-woordvoerder Thomas Baeken. "Dit is ongezien vandalisme, totaal onaanvaardbaar." De federale politie is een onderzoek gestart.

Een trein raakte defect en kwam rond 6.50 uur tot stilstand doordat een fiets in de bovenleiding was terechtgekomen. De stroomafnemer van de trein kwam door het contact met de fiets klem te zitten in de bovenleiding. De getroffen trein was op weg van Dendermonde naar Brussel-Zuid. "Duizenden reizigers zijn de dupe", zei Baeken aan de VRT. "Dit is ongezien vandalisme, totaal onaanvaardbaar. Ik kan alleen maar hopen dat men de dader of daders zo snel mogelijk kan vatten", aldus de woordvoerder.

De federale spoorwegpolitie heeft proces-verbaal opgesteld, zo meldt de persdienst van de federale politie.

Lees verder onder de Tweet

Twitter bericht wordt geladen...

Door het incident was geen spoorverkeer mogelijk op de lijnen 28 (ringspoor rond Brussel, tussen Jette en Brussel-Zuid) en 50 (de klassieke lijn tussen Brussel en Gent, tussen Jette en Brussel-Noord). Lijn 50A, waarover de IC-treinen rijden tussen Brussel en Gent, was wel beschikbaar.

De trein moest weggesleept worden en de bovenleiding werd hersteld.