© TOM GOYVAERTS/GMAX Agency

Lierse legt zwak Antwerp over de knie

Antwerp is er tegen Lierse niet in geslaagd om negen op negen te pakken en gedeeld tweede te worden. De veel te flets en vooral zonder grootse ideeën spelende Great Old werd op het Lisp genekt door een owngoal van Biset - zijn tweede al dit seizoen tegen Lierse - en een strafschop van De Belder. Lier, dat evenmin goed voor de dag kwam, viert zo wél feest, want de Pallieters komen zo gewoon weer aan de leiding in 1B.

Stijn Druant

© BELGA

Antwerpcoach Fred Vanderbiest had na de klinkende thuiszege van afgelopen dinsdag tegen Union (4-0) uiteraard geen redenen om te gaan wisselen. Daarbovenop had de Brusselaar ook nog mazzel, want zijn internationals Kudimbana, Omolo en Camus lieten de interlands met respectievelijk Congo, Kenia en Tunesië voor wat ze waren. Enkel N’Diaye was gisteren niet in Lier. De ervaren Malinees verkommert al enkele weken op de Deurnese bank, dus een zorg was dat dus ook niet voor VDB, die maar best ook op het Lisp kon gaan winnen.

Veelbelovend spektakel

Niet alleen zou de negen op negen nog meer vleugels geven, de Great Old kon zo mooi gedeeld tweede worden, naast Lierse en net achter Roeselare. Voorts had Vanderbiest weer een plek op de bank voor de wat hardleerse Limbombe, die nu wellicht wél in de oren geknoopt had dat er niet te sollen valt met de al even temperamentvolle trainer van Antwerp.

Weer een wedstrijd om naar uit te kijken dus in 1B, die vandaag helemaal niet meer de hel is die de meermaals zwaar vervloekte tweede klasse vroeger was. Nu staat de tweede profafdeling meermaals garant voor spektakel en dus veel goals. Of dat ook in Lier het geval zou zijn, moest uiteraard nog blijken.

© BELGA

Wankelend Antwerp

Frans kopte het leer alvast snel gevaarlijk terug op zijn doelman, zodat Antwerp de 0-1 al bijna op het bord had zien verschijnen. Aan de overkant mikte Masika naast de kooi van Kudimbana. Duplus maakte het de Antwerpdoelman met een zwakke terugspeelbal dan weer erg moeilijk. Een minuut later was het dan toch prijs: voorzet van diezelfde Masika en Biset die dit seizoen zijn tweede owngoal maakte tegen Lierse, dat best gevaarlijk bleef. Daar was de knal van Zizo op Kudimbana het beste bewijs van.

Antwerp wankelde, zeker achterin, waar Duplus en Biset water uit de schuit moesten houden. Maar voorin zag Vleminckx zijn kopbal voorlangs gaan, terwijl Vanhamel de 1-0 op het bord hield.

© BELGA

Boeken dicht

Na de rust liet Kasmi meteen dé kans liggen om Antwerp helemaal in de problemen te brengen. Maar de aanvaller schoot hoog over het doel van Kudimbana. Vanderbiest bracht na Corryn aan de rust dan relatief snel Dierckx en ook nog Limbombe, zodat de druk kon worden opgevoerd. Maar echt doelgevaar leverde dat niet op, al moest Lierse wel achteruit plooien en leed het veel balverlies tijdens de opbouw. Frans maakte ei zo na zelfs ook een owngoal, maar de verdediger zag zijn interceptie nog in corner belanden.

Aan de overkant ging de bal op de stip na een fout van de ingevallen Corryn, die zich eerst kinderlijk had laten dribbelen. De Belder kweet zich feilloos van zijn taak: 2-0. Kudimbana voorkwam zelfs nog de 3-0. Boeken dicht zo voor Antwerp, dat al een avond lang weinig tot niets in de pap te brokken had in Lier. Voetjes ook weer op de grond op de Bosuil, waar de mooie zes op zes dus geen gevolg heeft gekregen.

© TOM GOYVAERTS/GMAX Agency