Herman De Croo stelde vandaag zijn nieuw boek voor waarin hij pleit voor een zogenaamde beschavingsverzekering.
Volledig scherm
Herman De Croo stelde vandaag zijn nieuw boek voor waarin hij pleit voor een zogenaamde beschavingsverzekering. © Photonews

De Croo pleit in autobiografie voor beschavingsverzekering: "Binnen 15 jaar zullen onze Afrikaanse vrienden met 2 miljard zijn"

Westerse landen moeten nadenken over welke prijs ze willen betalen om de toekomst van hun beschaving te vrijwaren, een zogenaamde "beschavingsverzekering". Zoniet zal geen enkel land opgewassen zijn tegen de gevolgen van de migratiestroom vanuit de "demografische tijdbom" Afrika. 

29 reacties

  • GERARD DE PELECIJN

    6 jaar geleden
    Ze weten altijd alles op voorhand te voorspellen als het al te laat is, gelukkig wist het VB dat niet!
  • Lutgard Crombez

    6 jaar geleden
    Onze beschaving en cultuur worden nu al ondermijnd door al die migranten in Europa binnen te laten. Ze zijn geen verrijking voor ons, integendeel...
  • Anoniem

    6 jaar geleden
    raf peeters, natuurlijk heeft hij gelijk, maar De Croo de grote visionair die al vijftig jaar de handjes gaat schudden van Afrikaanse vrienden dictators vond de centen belangrijker dan investeren in de plaatselijke bevolking. Hij heeft er precies nog plezier in dat onze kinderen en kleinkinderen de gevolgen van zijn beleid gaan ondergaan. Was hij het ook niet die met een gluiperig lachje aankondigde, binnen twintig jaar een moslim burgemeester in Antwerpen buy buy Dewever.
  • Eric Urkens

    6 jaar geleden
    Weinig respect voor de realisaties van de politicus De Croo. Maar wat de aangroei van de wereldbevolking betreft slaat hij de nagel op de kop. Als de helft van de Belgen zijn auto opgeeft maar er komen eens zoveel Belgen bij is de winst nihil. We moeten dan weer wel van eens zoveel mensen afval ruimen, water zuiveren enz.
  • Anoniem

    6 jaar geleden
    Hij heeft gewoon gelijk en gelukkig prijs ik mij al een gevorderde leeftijd te hebben en er niet moet aan denken hoe Belgie er in 20 jaar gaat uitzien,we worden over-rompeld en onder de voet gelopen,verkopen onze waarden en delen met veel liefde uit en er komt niks in de plaats ,eens het zal op zijn is zal Belgie een ontwikkelings-land zijn net zoals zoals de landen van waar de toestroom nu komt.