Archiefbeeld.
Volledig scherm
PREMIUM
Archiefbeeld. © iStock

Na het ongeval in Nederland: wat is nu de veiligste manier om je kinderen per fiets te vervoeren?

Na het drama in Nederland, waarbij vier kinderen het leven lieten bij een aanrijding tussen een trein en elektrische fietskar, stelt de vraag zich hoe je nu op de meest veilige manier je kinderen per fiets kan vervoeren. Achterop? In een karretje achter de fiets of in een bakfiets?

56 reacties

  • Ludwig VdB

    6 jaar geleden
    Voor vervoer van meer dan acht personen of voor bezoldigd vervoer is een bijzonder rijbewijs en een medische schifting nodig. Om met 10 kinderen in een veredelde kruiwagen door het verkeer te rijden is geen enkele opleiding vereist, noch een medische controle. Begrijpen wie kan.
  • Peter Buyck

    6 jaar geleden
    Wat is de veiligste manier? Dat hangt van de bestuurder af. Elk voertuig is per definitie veilig tenzij de bestuurder dit misbruik. Tenzij de fabrikant of de onderhoudstechnicus zware fouten maakte. Haast en spoed is zelden goed. Om het met de woorden van Herman Finkers te zeggen: 'Kalm aan en rap een beetje'.
  • Peter Buyck

    6 jaar geleden
    Chris Blondé: er zijn héél véél die én wegenbelasting betalen én fietsen. Ze betalen wegenbelasting maar ook voor hun kinderen die per fiets naar school rijden. Het is nogal pervers dat de wegbeheerder pleit voor minder gemotoriseerd verkeer maar tevens de fietspaden en voetpaden marginaliseert (zeker bij sneeuw en ijzel).
  • peter colson

    6 jaar geleden
    Veiligste manier is een fiets op een computersimulatie. Je laat je kroost doen alsof ze naar school fietsen. Om 8 uur 's morgens komt de leerkracht je huis binnen en geeft les tot 4 uur. Kinderen weer op de simulator alsof ze in het echt fietsen. Doe dat tot ze 18 zijn. 99,99% veilig want ze moeten hun hele leven het huis niet uit. Of dat gezond is, dat laat ik aan anderen over.
  • Jozef Vermeir

    6 jaar geleden
    Voor mij mogen ze al die triporteurs of wat het ook is, uit het verkeer halen!