AFP
Volledig scherm
© AFP

Tihange 3 blijft langer dicht en dat kan stroomvoorziening komende winter in gevaar brengen

BinnenlandHet Federaal Agentschap voor Nucleaire Controle (Fanc) gaat ervan uit dat de huidige timing om Tihange 3 te herstarten - op 30 september volgens uitbater Engie Electrabel - geen haalbare kaart is. Dat bericht De Standaard. "Zowel in theorie als in de praktijk is een herstart binnen de tien dagen niet mogelijk", verklaart de woordvoerder van het Fanc, Erik Hulsbosch. 

83 reacties

  • Christiaan Ghijselinck

    6 jaar geleden
    Herman , kerncentrales horen thuis in streken waar er in de omtrek van 200 km geen mens woont , niet hier ! China , Rusland , .... kunnen kerncentrales à volonté bouwen , wij niet. En wat de zonnepanelen betreft , die bestand voor meer dan 80 % uit ... zeezand !
  • Herman Janssens

    6 jaar geleden
    We hadden al lang nieuwe kerncentrales moeten hebben. De groene alternatieve energievoorziening schiet hopeloos ge kort en de aangroei van de ecologische voetafdruk door de productie en weldra ontmanteling van oude zonnepanelen is binnenkort (en nu ook al voor een deel) gigantisch.
  • Geert Tamsyn

    6 jaar geleden
    Marcel Mampaey, wind en zon zijn lang niet de enige alternatieven voor kernenergie. Maar omdat BART twijfel blijft zaaien over de kernuitstap, en zijn regering veel te passief blijft, wordt veel te weinig geïnvesteerd in deze betere en vooral goedkopere alternatieven, want investeerders haten onzekerheid en onduidelijkheid. En daar zullen wij allemaal de prijs voor betalen.
  • Anoniem

    6 jaar geleden
    Tom Faes, hij heeft dit scenario voorspeld, degene die beslist hebben om de kerncentrales hadden al een alternatief moeten hebben om het stroomverbruik op te vangen. De vraag naar fossiele brandstoffen zal enkel stijgen want er is nog geen alternatief. Anders gaan leven en onze luxe even op wacht zetten is het enige alternatief, onze kinderen zullen dikwijls terugdenken aan dat litertje brandstof dat gebruikt werd voor ontspanning als ze terug handenarbeid moeten verrichten.
  • Christiaan Ghijselinck

    6 jaar geleden
    "Onze" kerncentrales ? Dat zijn franse centrales , en of die hier staan of in Frankrijk , dat maakt geen cent verschil voor de portemonnee ! En verder , er bestaat geen enkel probleem om het tekort aan electriciteit uit het buitenland te halen , zelfs vanuit Noorwegen ( met zijn reusachtige overschotten ) . Paniekzaaierij is niet nodig , paniek wordt gezaaid door de "paar" Engie aandeelhouders uit de tijd van Electrabel.