Zeebrugge telt ongeveer 1.500 havenarbeiders, Gent zo'n 500 en Antwerpen meer dan 7.000. Die kunnen dus allen door dit arrest tot na hun 65ste aan de slag blijven.
Volledig scherm
Zeebrugge telt ongeveer 1.500 havenarbeiders, Gent zo'n 500 en Antwerpen meer dan 7.000. Die kunnen dus allen door dit arrest tot na hun 65ste aan de slag blijven. © BELGA

Havenarbeiders hoeven niet meer verplicht op pensioen op 65 jaar

Havenarbeiders die langer willen werken dan 65 jaar, mogen dat voortaan. Dat besliste een arbeidsrechtbank in Brugge. Dat schrijft De Tijd vandaag.

32 reacties

  • Kris Monte

    6 jaar geleden
    Je bent de naam dokwerker niet waard,Walter van Loocke! Niets heb je hier bewezen in de haven van Zeebrugge!
  • Baldr VanHoek

    6 jaar geleden
    Het dient gezegd dat dat de regering discrimineert door een wet te maken en te verplichten dat mensen op pensioen moeten. Het is ver gekomen dat pas uit alle sectoren iemand op staat voor zijn of haar rechten dat het liedje uit is van mensen via wetten te verplichten op pensioen te gaan. Mensen die willen ok maar verplichten. Bloody shame!
  • Patricia Mols

    6 jaar geleden
    Geen zwaar beroep ?? Men gat wat een reacties hier... ge moogt altijd deze winter is mee om 4u opstaan om om zes uur mee nen hele dag buiten te staan... blijten gade doen. Doe da maar is tot u 65... chapeau aan al de dokwerkers ja... en als er 1ne tot zijn 67 wil blijven moet hij weten... zelfde als de postbodes die op hunne vlo, of die in een auto'ke rond toeren.... denk ff na voor ge iets post als ge er niks van kent!!
  • Kurt Jonckheer

    6 jaar geleden
    Jongens jongens de reacties hier. Misschien zijn er mensen die op oudere leeftijd nog een tegenslag MOETEN wegwerken, waarschijnlijk ook niet met hun volle goesting. Laat de mensen zelf kiezen en ben blij dat ze niet verder gaan als profiteurs van het systeem.
  • Christiaan Callens

    6 jaar geleden
    Het is natuurlijk weer het systeem he!!! Het is hier niet persoonlijk bedoeld maar er zijn er die heel hun leven zelfstandig zijn en poen scheppen en dan op het laatste willen profiteren van de kas van de havenarbeiders die al tientallen jaren of heel hun leven aan de haven werken!!! Als je tientallen jaren aan de haven werkt en onregelmatige uren en dagen werkt zal je blij zijn dat je 65j bent en nog wat wil profiteren van je leven!!!