Archiefbeeld van een gestroopte neushoorn in Zuid-Afrika.  In het Krugerpark werden dit jaar 292 rhinocerossen gedood, tegen 332 het jaar voordien. In de provincie KwaZulu-Natal was er ook een forse daling van 163 naar 83 gestroopte dieren.
Volledig scherm
Archiefbeeld van een gestroopte neushoorn in Zuid-Afrika. In het Krugerpark werden dit jaar 292 rhinocerossen gedood, tegen 332 het jaar voordien. In de provincie KwaZulu-Natal was er ook een forse daling van 163 naar 83 gestroopte dieren. © EPA

Minder neushoorns gestroopt in Zuid-Afrika, maar toch alweer ruim 500 tot nu toe dit jaar

Stropers hebben in Zuid-Afrika in de eerste acht maanden van dit jaar ruim 500 neushoorns gedood om hun hoorns. Dat is 26 procent minder dan het jaar ervoor, meldt het Zuid-Afrikaanse ministerie van Milieuzaken.

3 reacties

  • Jan Verstrepen

    6 jaar geleden
    Iedereen weet waar de oorzaak zit maar ja daar mogen de poenscheppers alles doen nietwaar. Inderdaad nep Neushoorn poeder massaal op de markt gooien.
  • wesley netnem

    6 jaar geleden
    Het is eigenlijk Heel simpel om heel die Neushoorn Stropers te stoppen ! Gewoon de markt overspoelen met Nep Neushoorn poeder dan wordt het NIKS meer waard en wordt er niet meer op deze dieren gejaagd ?? Neushoorn poeder is net hetzelfde als onze vinger en teen nagels , deze dus verzamelen en tot poeder vermalen en zo als Neushoorn poeder op de markt brengen !!
  • Jacques Hillaert

    6 jaar geleden
    1 is er al 1 te veel, mensen die dit doen zijn niet waardig mens te worden genoemd