iStock
Volledig scherm
© iStock

Dit kunnen we leren van mensen die geen sociale media gebruiken

We spenderen elke dag uren achter het computerscherm of met onze smartphone in de hand, in een poging om via sociale media als Facebook, Twitter, Instagram op de hoogte te blijven van wat er in onze nabije en verre omgeving gebeurt. Twee wetenschappers onderzochten nu hoe mensen die geen sociale media gebruiken, in het leven staan. En daar kunnen we duidelijk nog iets van leren.

13 reacties

  • Freddy De Vos

    6 jaar geleden
    Meer vrije tijd en voelen zich gelukkiger. Krijgen wel constant de vraag, waarom heb jij geen Facebook?
  • Leo Duym

    6 jaar geleden
    Ik heb geen fakebook, geen twitter, geen smartphone, enkel een gsm die ik zelden gebruik en nooit bij me heb. Ik verafschuw nepcontacten, maar in de eerste plaats wil ik met rust gelaten worden. Wie dat niet begrijpt, begrijpt niet dat onze zo gezegde vooruitgang voor 95% bestaat uit gecreëerde behoeftes die een eigen leven leiden, zeg maar lijden.
  • hugo van de velde

    6 jaar geleden
    Ik gebruik mijn gsm enkel om oproepen te ontvangen. Erger mij dood aan alle voortdurend scrollende mensen. Je ziet zelfs hun gezicht niet meer.
  • Eric Grosemans

    6 jaar geleden
    Ik gebruik niets van dat allemaal, en mis het dus ook niet. Zou het ook niet moeten hebben want het is een vergif voor de maatschappij. Pesterijen, dikwijls met zelfmoord tot gevolg, onnozele "challenges" met lichamelijk letdsel, "selfies", wat is er mis met zelfportret,? die slecht aflopen, gevaar in het verkeer omdat ze op hun schermpje zitten te kijken, en niet te vergeten: al dat IS gespuis dat op deze manier jongeren brainwasht. Eigenlijk zouden ze het moeten afschaffen.
  • Jos Temmerman

    6 jaar geleden
    Laatst gaan eten samen met een ander koppel, en die zaten daar ganse avond in dat restaurant aan tafel op hun gsm te tokkelen op Facebook. Zodra ons eten op zijn we rechtgestaan en zijn vertrokken. Hoe zielig en belachelijk kan je zijn zeg..