REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Hoe dood van Semira Adamu 20 jaar geleden Belgisch asielbeleid op zijn kop zette

asiel en migratieTwintig jaar geleden kwam de uitgewezen Nigeriaanse asielzoekster Semira Adamu door verstikking om het leven toen ze, geëscorteerd door vijf Belgische rijkswachters, gedwongen het land werd uitgezet. Haar dood bezorgde ons land een "collectief trauma", zou minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) jaren later erkennen. Het Belgische terugkeerbeleid, dat algemeen als het sluitstuk van de asielpolitiek wordt beschouwd, werd na de dood van Adamu failliet verklaard.

25 reacties

  • Jan Willems

    6 jaar geleden
    @Tony Boelen : 3 zwaar bewapende gangsters die de jonge politieagente Kitty Van Nieuwenhuysen afschieten als een rund....hoe noem je dat ?
  • Roland Peeters

    6 jaar geleden
    De Belgische staat is misschien nog aan't betalen aan de familie,want die weten beter dan een Belg hoe ze de staat kunnen uitmelken.Hoeveel Personen zijn er op die twintig jaar vermoord,waarom worden er daar geen spandoeken voor opgehangen?
  • Tom Faes

    6 jaar geleden
    Toen traden de verantwoordelijke ministers nog af ! Nu blijven ze zitten en lachen ze nog iedereen uit .Trouwens uw verhaal klopt helemaal niet Emile . Menselijk zijn is dat verkeerd ? Niemand wil de wereldbevolking naar hier halen , niemand !
  • pierre de smet

    6 jaar geleden
    Veel bla bla maar concrete voorstellen zijn er dus de laatste 20 jaar niet gekomen , tenzij elkaar het leven zuur maken een sport is geworden . Zolang er een 2/3 meerderheid nodig is om een wet te stemmen zal er niet veel veranderen , tenzij Vlaanderen en Wallonie bijna alle zelfstandigheid krijgen , Buitenlandse zaken zou zo federaal kunnen blijven
  • Emile De Smedt

    6 jaar geleden
    Wie wil garen spinnen met dat verhaal.Omstandigheden tonen hoe door onverantwoordelijk gedrag van simpathisanten uitgewezen personen uit de bol kunnen gaan.De rijkswacht de schuld geven lag in de lijn en nog.Het verhaal van toen is koren op de molen voor de naievelingen(?) die willens nillens de wereldbevolking bij ons willen halen.