Kartel ZellikRelegem-VOLK is de ‘enige burgerpartij’

© mvl

Oppositiepartij Lijst Zellik-Relegem en burgerbeweging V.O.L.K. hebben de kandidaten voorgesteld waarmee ze in kartel naar de kiezer trekken. De nieuwe lijst noemt zich de ‘enige burgerpartij in Asse’.

mvl

Eerder dit jaar vonden oppositiepartij Lijst Zellik-Relegem van lijsttrekker Erik Beunckens en burgerbeweging V.O.L.K. van oprichter Chris De Knop elkaar en werd de kartellijst ZellikRelegem-VOLK opgericht. Beide gezichten van de partij spaarden de afgelopen weken de kritiek op de huidige partijen niet.

“We zien dit als een bijzonder belangrijke gemeenteraadsverkiezing. In de volgende legislatuur zullen heel wat grote beslissingen genomen worden. De meerderheid houdt te weinig rekening met de verzuchtingen van de Assenaar. We horen veel ontevredenheid en een roep naar verandering”, zegt lijsttrekker en gemeenteraadslid Erik Beunckens.

Thema’s

De partij trekt met 31 kandidaten naar de kiezer. Tot en met plaats 21 zijn dat allemaal kandidaten van Lijst Zellik-Relegem. De bekendste namen zijn voormalig OCMW-raadslid Linda Platteau op plaats 6, ex-schepen en voorzitter Jos Van Den Abeele op 4, gemeenteraadslid Willy Michiels op 3 en Rosette De Rocker als eerste vrouw op de tweede plaats.

Bij de tien kandidaten van V.O.L.K. vallen naast lijstduwer Chris De Knop ook Rani De Buyst, zus van profwielrenner Jasper De Buyst, Kurt Cockaert en Willy Mertens, beter bekend als dj Willy De Zwijger, op.

De kartellijst gaat voor de verkiezingen ook geen enkel thema uit de weg. “We merken dat bijna geen enkele partij het Ringtracé en het Hopmarktproject in hun programma opnemen, wij doen dat wel”, stelt Chris De Knop. “In het Ring-dossier pleiten wij voor een ring rond Asse. We geloven niet dat dit tracé onderzoeken extra vertraging zal opleveren en het is op lange termijn de beste optie. Ik ben zeer kritisch over de manier waarop dit dossier nu wordt doodgezwegen en over het beleid van de laatste decennia.”