© REUTERS

“Trump doet het beter dan verwacht, maar Clinton wint debat”

Hillary Clinton heeft zondag tijdens het debat de kiezers het meest kunnen overtuigen. Dat blijkt uit een peiling van CNN/ORC bij CNN-kijkers. Clinton wint met 57 procent, tegenover 34 procent voor Trump.

De resultaten zijn ongeveer gelijk aan die van een peiling die voor het debat werd afgenomen en waarbij 58 procent verklaarde Clinton te steunen. Na het eerste presidentiële debat verklaarde nog 62 procent van de kiezers dat Clinton het beter deed.

Het debat kwam op een cruciaal moment voor Donald Trump, die vrijdag in opspraak kwam door zijn denigrerende uitspraken uit 2005 over vrouwen. Zelfs zijn running mate Mike Pence verklaarde dat die uitspraken niet verdedigbaar zijn. Toch tweette Pence na het debat dat hij Trump steunt. “Proficiat aan mijn running mate Donald Trump, voor een grote overwinning bij het debat. Ik ben trots om naast jou te staan om de VS weer groots te maken”, aldus Pence, ondanks het feit dat Trump kort daarvoor verklaarde dat hij het niet eens is met het voorstel van Pence om militair op te treden tegen het regime van de Syrische president Bashar al-Assad. “Hij en ik hebben daar niet over gesproken, en we zijn het er niet over eens”, zei hij.

Ondertussen krijgt Trump kritiek uit de sportwereld, omdat hij zijn seksueel getinte uitspraken over vrouwen “locker room talk” heeft genoemd. “Ik heb nooit dergelijke uitspraken gehoord in de kleedkamer”, aldus CJ McCollum van NBA-team Portland Trailblazers op Twitter.

Twitter liet zondagavond nog weten dat over het debat van zondag een recordaantal tweets werd verstuurd. In totaal werden meer dan 17 miljoen debatgerelateerde tweets verstuurd. Op zondag werden in totaal 30 miljoen tweets gestuurd over de verkiezingen, wat eveneens een record is.

Het derde en laatste debat tussen Trump en Clinton vindt plaats op 19 oktober in Las Vegas.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer