Illustratiefoto.
Volledig scherm
Illustratiefoto. © Thomson Reuters

Vakbond vecht ontslag aan van Belgische steward Ryanair : "Ontslagen omdat hij zich uitsprak in media"

De Franstalige christelijke bediendevakbond CNE heeft beslist lagekostenmaatschappij Ryanair te dagvaarden voor de arbeidsrechtbank van Brussel. De reden daarvoor is het ontslag van een Belgische steward, tevens een vakbondsmilitant. Volgens de syndicale organisatie schendt de Ierse luchtvaartmaatschappij de vakbondsvrijheden door haar voormalige werknemer te verwijten dat hij tijdens de staking van 25 juli de media heeft gesproken.

22 reacties

  • Jean-Pierre Vercruysse

    6 jaar geleden
    Meer dan 430 vluchten gemaakt wereldwijd en vele maatschappijen! Met ryanair : "0" en dat blijft zo!
  • Eric Grosemans

    6 jaar geleden
    Arbeidscontracten dienen comform de wet te zijn, anders zijn ze niet geldig. Het gaat niet op om u te verschuilen achter getekend is getekend. In het verleden stond in sommige arbeidscontracten dat vrouwen niet zwanger mochten worden, deze zijn door de rechtbanken allemaal nietig verklaard. De kans dat dit met de contracten van Ryanair ook gebeurt is reëel.
  • Haverbeke Vincent

    6 jaar geleden
    Terecht ontslagen
  • dominique castelein

    6 jaar geleden
    de wereld is zo groot dat Ryanair van een andere haven zal gaan vliegen,probleem opgelost,geen vakbonden,die scheppen geen werk,zij scheppen alleen maar miserie en geen werk
  • Marie Vandam

    6 jaar geleden
    Vlieg niet met Ryan air of zou jij willen dat je een ganse week werkt en maar tot donderdag betaal word?,,
  1. Beruchte tafelschuimer legt achterpoortje in wetgeving bloot: “Alcohol drinken op café en niet betalen? Hoezo kan je daarmee wegkomen?”
    PREMIUM

    Beruchte tafelschui­mer legt achter­poort­je in wetgeving bloot: “Alcohol drinken op café en niet betalen? Hoezo kan je daarmee wegkomen?”

    Bizarre kronkel in de wetgeving. Wie op café enkel alcoholische drankjes nuttigt en daar niet voor betaalt, kan ook nadien niét door een rechter tot betalen veroordeeld worden. Die wel erg vreemde wet komt nu aan de oppervlakte nadat berucht tafelschuimer Bart V. blijft toeslaan, nu in Kortrijk. Cafébazen vinden het absurd, net zoals federaal parlementair en Kortrijks burgemeester Vincent Van Quickenborne (Open Vld, Team Burgemeester). “Ik bereid zo snel mogelijk een wetsvoorstel voor om dit recht te zetten.”
    Kortrijk
  2. Annie en Rosy getuigen over de meedogenloze schuldindustrie: “1,46 euro bleef onbetaald. Nu eist deurwaarder 1.796 euro”
    PREMIUM

    Annie en Rosy getuigen over de meedogenlo­ze schuldindu­strie: “1,46 euro bleef onbetaald. Nu eist deurwaar­der 1.796 euro”

    Een revolutionaire wetswijziging zal de schuldindustrie aan banden leggen en zo het leven van honderdduizenden mensen met schulden veranderen. Voor Annie (61) en Rosy (47) komt die wetswijziging geen dag te vroeg, want zij weten hoe meedogenloos schuldeisers kunnen zijn. Annie vertelt aan HLN hoe een pietluttige schuld van 1,46 euro kon groeien tot een monsterbedrag van 1.796 euro. Rosy kwam dan weer in de problemen nadat ze een schuld al volledig had afbetaald. Dit zijn hun verhalen: “Ik ben radeloos.”