STVV bezorgt Antwerp eerste verlies van het seizoen

De sportieve hegemonie van Royal Antwerp FC heeft een kleine deuk opgelopen. Op de achtste speeldag in de Jupiler Pro League verloor de Great Old dit seizoen voor het eerst. Het stugge STVV was de dader van dienst, Antwerp was vroeg in de tweede helft al op achtervolgen aangewezen na een doelpunt van De Norre. Kamada diende in de blessuretijd het nekschot toe, de Limburgers sloten de partij af met een 2-0 zege. Door de zege komen de Truienaars op de zevende plek, met evenveel punten als Anderlecht, AA Gent en KV Oostende. Antwerp blijft derde.

GuS

Met liefst achttien bussen zakten de fans van Antwerp af naar Stayen. Een volgepakte bezoekerstribune dus, maar het roodwitte legioen moest zich tevreden stellen met een erg lange studieronde. Waarin STVV de beste mogelijkheid kreeg, maar De Sart speelde geaarzel van de bezoekende defensie niet goed uit. De pass voor Boli was niet goed genoeg, nochtans kon de spits één tegen één met Bolat komen.

Sint-Truiden miste Roman Bezus als aanspeelpunt in offensief opzicht, De Sart moest die rol overnemen, maar Anterp kroop met veel volk achter de bal, waardoor het moeilijk oplossingen vinden was voor de thuisploeg voor de rust. Eén keer prikte Antwerp dan toch, in het derde kwartier pakte Refaelov uit met een snelle rush en een knappe loeier, Steppe was bij de pinken en duwde fraai buiten gevaar.

Na de koffie meteen volop animo. De Norre rukte hoog op en kreeg de bal perfect mee in de loop van Ceballos. De Limburger krulde subliem voorbij een kansloze Bolat: 1-0, het hek helemaal van de dam op Stayen. Antwerp reageerde meteen, maar de krul van Rodrigues zoefde net naast. Van Damme kon even later net niet bij een verlengde vrije trap. Rodrigues bleef de gevaarlijkste man, ook een kopkans verzilverde hij niet.

De geschorste Bölöni, die de wedstrijd zowaar vanuit de spelersbus volgde, gooide Mbokani via assistent De Decker in de strijd. Antwerp wilde wel, maar vond de weg naar de netten niet, ondanks een resem stilstaande fasen en een klein foutje van doelman Steppe. STVV werd helemaal teruggedrukt op het einde, maar bleef overeind onder impuls van een onverzettelijke Teixeira achterin. Meer nog, Kamada legde de 2-0 binnen, De Norre legde dit keer heerlijk breed voor de Japanner.

EINDSTAND. STVV-Antwerp: 2-0