De boomhutten in wat er nog overblijft van het Hambacher Forst.
Volledig scherm
De boomhutten in wat er nog overblijft van het Hambacher Forst. © REUTERS

Betoging in Duits 'bruinkoolbos' verboden na dodelijke val van journalist die boomhutdorp bezocht

Een rechtbank in de Duitse stad Aken heeft zaterdag bevestigd dat een betoging tegen het kappen van een Duits bos, om plaats te ruimen voor mijnbouw, niet mag doorgaan. De politie had de aanvankelijke beslissing genomen om het protest te verbieden. Er werden ongeveer vijfduizend betogers verwacht.

9 reacties

  • luc baken

    6 jaar geleden
    weg met kernenergie en leve de kolen centrales ... wij zijn meer en meer het achterlijkste continent aan het worden . in feite rijden elektrische wagens dan op kolen
  • Mia Verheyen

    6 jaar geleden
    Bruinkool voor de elektriciteit productie, en wij onze dieseltjes aan de kant zetten.
  • Danny Govaerts

    6 jaar geleden
    Europa moest hier een hald toe roepen. Een oerbos kappen om de meest vervuilende brandstof ter wereld boven te halen. Net het tegengestelde van de klimaat doelstelling . Heel Europa gaat die vervuiling over zich heen krijgen . De rook van verbranding van bruinkool zal in België , Nederland en Frankrijk neer slaan .. Europa word eens wakker.!!!
  • Dirk Degrave

    6 jaar geleden
    Ze kunnen misschien nog wat "kernenergie nee bedankt" stickers op hun bakfiets plakken.
  • Dirk N.M. Van Caekenberghe

    6 jaar geleden
    En zeggen dat de Duitsers verleden jaar voor de kerncentrale van Tihange kwamen betogen om de kernreaktoren te laten stilleggen wegens te vervuilend en te gevaarlijk. Uiteraard preken ze voor hun eigen kappelleke: 24uur/24 en 7dagen/7 niets anders dan bruinkool verbranden in elektrische centrales! De omwonende dorpen zien al tientallen jaar geen zon meer, met al die rookuitstoot!