Terreurverdachte had schrift met namen van agenten en rechters

© rr

In het huis van Hicham Diop (43), de ex-militair die vorige week in Schaarbeek twee agenten neerstak, hebben speurders een schrift gevonden met de namen van agenten en rechters, en de adressen van politiecommissariaten. Dat zegt RTL. Het gerecht houdt er daarom rekening mee dat hij zijn aanval zorgvuldig had gepland. Hicham Diop woonde in hetzelfde pand als zijn broer Aboubaker (46), die ook is aangehouden. Het schrift werd bij hem gevonden.

cel, mtm

De aanval wordt beschouwd als een terreuraanslag. Zelf zegt Hicham Diop dat hij wraak nam omdat hij in 2011 door een politiewagen werd aangereden.

In het schrift staan vooral privéteksten die niet van belang zijn voor het onderzoek, maar ook heel wat namen van agenten en rechters, met telkens een resem bedreigingen erbij. Ook enkele adressen van politiecommissariaten worden vermeld.

De onderzoekers gaan nu controleren of de namen overeenkomen met een oude zaak waarbij Aboubaker Diop bij betrokken was. Als dat het geval is, zullen de agenten controleren of die mensen ook daadwerkelijk bedreigd werden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen