Direct naar artikelinhoud
Auto-industrie

Porsche zegt diesel vaarwel

Porsche zegt diesel vaarwel
Beeld EPA

De Duitse autobouwer heeft vandaag aangekondigd vanaf volgend jaar alleen maar benzine-, hybride en elektrische wagens te maken. Daarmee zegt Porsche, drie jaar na dieselgate, vaarwel aan de diesel.

"Er zal geen plaats meer zijn voor dieselmotoren bij Porsche", aldus Oliver Blume, topman van de Duitse sportwagenfabrikant, in het Duitse blad Bild. De topman zegt dat het bedrijf zich wil concentreren op benzine- en hybridemotoren. Vanaf 2019 zet Porsche alles op de "puur elektrische voertuigen". Blume erkent dat de dieselcrisis het bedrijf veel problemen heeft bezorgd, hoewel ‘we nooit zelf dieselmotoren hebben ontwikkeld en geproduceerd’ - Porsche is onderdeel van de Volkswagengroep.

Porsche zegt diesel vaarwel
Beeld AP

Zo wordt Porsche de eerste Duitse fabrikant die deze technologie opgeeft. Bume benadrukt echter dat de dieselmotor wel nog een toekomst heeft voor andere fabrikanten, zoals Volkswagen of Audi. Ook concurrenten BMW en Daimler geven de dieselwagen nog niet op. Moederbedrijf Volkswagen heeft eerder laten weten dat het wel nog dieselwagens zal bouwen.