Semira Adamu
Volledig scherm
Semira Adamu © REUTERS

Hulde aan Adamu voor gesloten centrum 127bis in Steenokkerzeel: haar dood zette 20 jaar geleden asielbeleid op zijn kop

Deze namiddag verzamelden zowat 350 mensen voor het gesloten centrum in Steenokkerzeel. Zij deden dat ter herdenking van de dood van de jonge Nigeriaanse Semira Adamu, twintig jaar geleden. De 20-jarige Nigeriaanse vrouw werd door Belgische rijkswachters met een kussen verstikt tijdens de zesde poging om haar het land uit te zetten. 

9 reacties

  • willem merken

    6 jaar geleden
    Als ze de namen en de adressen genoteerd hebben dan heeft Theo 350 opvangplaatsen bij die ons niks gaan kosten. Ze gaan ze zelf onderhouden.
  • Heidi Werbrouck

    6 jaar geleden
    Dat al die "activisten" eerst eens in eigen boezem kijken. Vertel uitgeprocedeerden de waarheid ipv ze verder op te jutten en valse hoop te geven zoals Progress Liars Network nu doet.
  • Jef Heffens

    6 jaar geleden
    Dat is typisch voor de anarchisten om hulde te brengen aan een dubieus figuur.
  • Daniel Nicolas

    6 jaar geleden
    De betogers van vandaag en toen zijn de schuldigen van haar dood. Zij hebben haar opgehitst en zo kon ze meermaals ontsnappen aan een normale uitwijzing. Toen moest het gedwongen uitgevoerd worden met alle gevolgen vandien.
  • Marc Verdonck

    6 jaar geleden
    Ze werd niet verstikt. Door haar houding is ze verstikt. Had ze gewoon opgestapt was er geen probleem. Dus de schuld ligt bij de ngo’s en advocaten die haar dit hebben aangeraden. Laat ons die oppakken en europa uitzetten.