BELGA
Volledig scherm

Belgian Cats na thriller onderuit tegen Japan

BasketbalDe Belgische basketvrouwen hebben hun tweede partij op het WK in Tenerife veloren. De Belgian Cats gingen na overtime ten onder tegen Japan. Eindstand: 75-77.

6 reacties

• Werner Gielis

6 jaar geleden
    ze hadden de scheidsrechters niet mee ook, de duidelijke fout op een shotpoging onder de ring binnen de laatste minuut werd niet gefloten terwijl bijna elke fout van onze meisjes wel werden gefloten, zelfs een discutabele aanvallende, toch proficiat aan de hele ploeg
  • Rob Delbeek

5 seconden voor het einde vd reguliere speeltijd, steal capreaux, 2 tegen 1 met meesseman, maar speelt de bal veel te snel in de ruimte waar meesseman het logischerwijs moet afleggen tegen de snelle Japanse. Paar dribbels extra , meesseman dicht en hoog bij de ring aanspelen en ze winnen. Spijtig
  • Eddy Liekens

Wat een spannende wedstrijd met spijtig genoeg toch nog Japan als winnaar. De Cats hebben getoond dat ze hun plaats verdienen op het WK. De Belgische ploegsporten hebben de laatste jaren geweldige vorderingen gemaakt. De echte Belgische sportliefhebbers kunnen daar alleen maar gelukkig mee zijn. Proficiat aan onze dames!
  • Jos Van Doorslaer

Tegen Spanje is België kansloos ! Of Spanje dat al gekwalificeerd is geeft zijn toppers wat rust met het oog op de volgende ronde. Wat me opviel in deze wedstrijd is de beperkte foutenlast bij Japan, slechts 8pf op 45min en slechts 1pf in de laatste 15min. Er waren kansen maar het laatste shot van uitblinkster Mesdagh was onverantwoord. Er was nog genoeg tijd om iemand inside aan te spelen i.p.v. een geforceerd 3p shot te nemen. Spijtig