De leider van de Britse Labourpartij, Jeremy Corbyn, tijdens het partijcongres in Liverpool.
Volledig scherm
De leider van de Britse Labourpartij, Jeremy Corbyn, tijdens het partijcongres in Liverpool. © EPA

Als meerderheid Labour nieuw bexitreferendum wil, legt Corbyn zich daarbij neer

De leider van de Britse Labourpartij, Jeremy Corbyn, heeft zich vandaag uitgesproken tegen een tweede referendum over de brexit. Maar, zo voegde hij toe, als een meerderheid binnen zijn partij tijdens het partijcongres voor stemt, zal hij zich daarbij neerleggen.

16 reacties

  • Marc Baeyens

    6 jaar geleden
    Farage beloofde de Britten miljarden te besparen. De werkelijkheid belooft iets ander te worden.
  • Mario Bocque

    6 jaar geleden
    Het ergste scenario is dat als GB zich uitspreekt voor de tweede keer voor een Brexit. Wat gaan ze dan doen ? Een derde referendum organiseren ?
  • Jan Chauvaux

    6 jaar geleden
    Jean Wachtelaere, ik ben blij dat we van die Britten die nooit Europeers zijn geweest af zullen zijn, maar alleen idioten veranderen nooit van gedacht. Daarenboven zou de uitslag van een referendum waar de richting bepaalt wordt door 39% van de stemgerechtigden nooit enige kracht van beslissing mogen hebben.
  • Patrick Lauwers

    6 jaar geleden
    bexitreferendum??
  • Bob De Visser

    6 jaar geleden
    Liever geen nieuw referendum als het kan . Persoonlijk ben ik blij dat we van die molensteen rond onze nek verlost zijn . Met één voet in de EU en met de andere er voortdurend tegen aan schoppen . Bedankt hoor , het gaat jullie goed . En als er ooit een moment komt dat jullie er terug in willen , dan zal het zonder eisen te stellen zijn.