Antwerps OCMW-voorzitter en schepen van Wonen Fons Duchateau.
Volledig scherm
Antwerps OCMW-voorzitter en schepen van Wonen Fons Duchateau. © Photo News

Antwerps OCMW-voorzitter kritisch over praktijktesten discriminatie op huurmarkt: "Dit is electoraal geïnspireerd en politieke marketing"

Veertig procent van de mensen met een allochtone naam die in Antwerpen informeren naar een huurwoning wordt gediscrimineerd, blijkt uit een onderzoek van de VUB. Antwerps OCMW-voorzitter en schepen van Wonen Fons Duchateau (N-VA) wijst het voorstel van sp.a en Groen om praktijktesten in te voeren tegen discriminatie op de Antwerpse huurmarkt af. 

200 reacties

  • Leo Duym

    6 jaar geleden
    @Gino Denil, een bio ingenieur die 20.000€ à 30.000€ per maand verdient? Of denk jij dat de meesten hier van een leefloon leven?
  • Kevin Costers

    6 jaar geleden
    Geef verhuurders het recht om wie een maand zijn huishuur niet betaalt automatisch op straat te zetten en van discriminatie zal geen sprake meer zijn.
  • michel De Blay

    6 jaar geleden
    @Lieven De Groote. Het gaat er niet over of je solvabel bent of niet want dat kan je als verhuurder niet inschatten. Het gaat er over dat mensen met een vreemde naam ook hun gewoonten en gebruiken meebrengen naar de buurt. En die gebruiken staan soms nogal eens haaks op de onze.
  • Werner Cerisier

    6 jaar geleden
    Start een onderzoek naar ervaringen van eigenaarsen open daarna de discussie. Met onderzoek bedoel ik een uitgebreid onderzoek dat niet kan afgedaan worden als electoraal instrument. Voor geen enkele partij.
  • Leo Duym

    6 jaar geleden
    N-VA zegt alweer niet waar het op staat. Achterstallige huur is maar één van de vele problemen met (allochtone) huurders. Sterker nog, een huurder die niet betaalt kun je eruit zetten, maar een die wel netjes betaalt, maar voor het overige de beest uithangt, raak je moeilijk kwijt. Ik pleit voor een totaal nieuwe huurwetgeving in het voordeel van de verhuurder. Misschien zullen vele verhuurders het dan riskeren om een allochtoon aan te nemen.