EPA
Volledig scherm
© EPA

Porsche dumpt als eerste Duitse merk definitief de dieselmotor

Drie jaar na dieselgate zegt Porsche - onderdeel van Volkswagen - de diesel definitief vaarwel. Vanaf volgend jaar zullen er alleen nog benzine-, hybride of elektrische wagens gemaakt worden. Vooral die laatste zullen de focus worden. 

27 reacties

  • Geert Tamsyn

    6 jaar geleden
    Nico Dakman, waarom zouden Porsche en alle andere merken zich iets aantrekken van het geklungel in het piepkleine België?
  • Jurgen De doncker

    6 jaar geleden
    Maar voor de rest gaat het afschakelplan van kracht. Waar gaat al die elektriciteit vandaan komen als er nu al een tekort is? En als de dieselmotor wegvalt , wat gaan ze dan met al die diesel doen.....Jaja realistisch plan!
  • Anoniem

    6 jaar geleden
    @Guido Westerburg,de diesel is er maar gekomen omdat men met een KAS van Porsche wilde rondrijden maar eigenlijk geen Porsche konden veroorloven ,zeg het zo,als je echt het geld hebt koop je een Porsche met benzinemotor en zal je worst wezen wat de benzine kost,dat je dan zo dom bent Porsche prijs te betalen met een VW motor erin is wel belachelijk en zo zijn er nog merken zoals Mercedes,pas vanaf de E klasse heb je een volwaardige Mercedes,eronder rij je met renaultmotor
  • Tony Pirrewiet

    6 jaar geleden
    Ze zullen er spijt van krijgen want dit is een tussenstap naar waterstof om ons sowieso elektrisch te pluimen.
  • Fonske Beys

    6 jaar geleden
    Na de verkiezingen km heffing auto u en ik bij 20.000 km per jaar . Zou een 1000 € kosten Zij die met Porsche rijden gaan dit ook maar betalen .!!!!