VTM Nieuws
Volledig scherm
© VTM Nieuws

"Bijna thuis" sms'en achter het stuur? Dan ben je 287 meter niet aan het opletten

Wie een bericht met de tekst "Bijna thuis" stuurt terwijl hij 120 kilometer per uur rijdt, let 287 meter lang niet op de weg. Dat blijkt uit berekeningen van Ouders van Verongelukte Kinderen (OVK). De vereniging roept met een nieuwe campagne autobestuurders op om hun gsm niet te gebruiken achter het stuur. Je kan zelf de test doen op blindmeters.com.

49 reacties

  • Jo Peeters

    5 jaar geleden
    Ik gebruik mijn smart phone niet in de auto of op de fiets. Het stoort mij wel heel veel dat ik voortdurend met mijn snelheid moet bezig zijn. Cruise controle aanpassen. Dan 50 dan 70 dan 90 per uur. Dan dat oranje licht dat niet lang genoeg brandt en het rood licht is al aan en op ieder kruispunt een flitstoestel om je schrik aan te jagen. Weyts is een prutser die denkt dat iedere bestuurder een snelheidsduivel is. Nu is hij minister af en ik verwacht niet veel beterschap van zijn opvolger.
  • Dirk Nobels

    6 jaar geleden
    Zone 30.....40 Meter voor schoolzebrapad... Naar gsm kijken en typen.... Zotten!!
  • Frans Van Hoyweghen

    6 jaar geleden
    Ik heb daar 1 km voor nodig denk ik.
  • J Ada

    6 jaar geleden
    Men zou als straf gewoon de gsm inclus sim-kaart moeten afnemen en vernietigen. Dat is pas een boete die deze idioten voelen.
  • Hans Benoit

    6 jaar geleden
    Stop met die zogenaamde sensibiliseringscampagnes,dat help toch niet,zeer streng straffen met zelfs inbeslagname en verbeurd verklaren van het voertuig.Overal cameras plaatsen met gezichtsherkenningstechnologie.Wie herkent en betrapt word onmiddellijk uit het verkeer plukken.Ik ben het kotsbeu die zwalpers op de weg te zien.