Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Gebrek aan rosse muntjes: ze maken kost meer dan ze waard zijn

Ons land zit verlegen om 'rosse munten'. De Nationale Bank kan er al maanden amper leveren omdat de schatkist ze simpelweg niet meer maakt. Een probleem voor handelaars. 

14 reacties

  • An Vanden Bossche

    6 jaar geleden
    Heeft de nationale bank al berekend wat het kost om met centiemen te werken op papier: de tijd die het invullen van overschrijvingen en boekhouding langer duurt tov de frank, waar dat ook de kleinste nuttige eenheid was? Misschien wel, Europa niet, anders hadden we de frank voor eenheid kunnen houden, zodat we van die pezeweverij 'na de comma' vanaf waren.
  • Louis Heyens

    6 jaar geleden
    0,50 euro, 1 euro en 2 euro konden gemakkelijk in briefjesgeld gemaakt worden maar ja, ge moet verstand hebben om aan zoiets te denken (vroeger briefjes van 20, 50 en 100 Bfr) en verstandige beslissingen in het Europese Parlement ... als ge eens goed wilt lachen moet je die mannen op hun woord geloven
  • LUCIEN MICHIELS

    6 jaar geleden
    Aan dat ziet ge dat als duurder is geworden tegen over de frank.
  • maurice snelders

    6 jaar geleden
    Het is schandalig dat wij aan de banken moeten betalen om ze binnen te brengen. Zoniet zouden er géén te korten zijn
  • Stephaan

    6 jaar geleden
    Als de banken verplicht waren om die centjes gratis te aanvaarden dan zou er geen tekort zijn. Maar als je moet betalen om je eigen geld te laten tellen, ja dan hou je ze bij tot er zich een gelegenheid zich voordoet. Ze moeten niet janken.