Direct naar artikelinhoud
Column

Achter de schermen bij N-VA: "Het loopt als een trein, mannen"

Mark Coenen.Beeld Bob Van Mol

Elke maandag vertelt Mark Coenen het echte verhaal achter de verkiezingscampagne. Alsof u er zelf bij was. En hij ook.

Het loopt als een trein, mannen. Maandag die islamschool in Genk: beter kon niet. Die wekelijkse vergaderingen op het kabinet van Jan met Zuhal en Theo brengen echt wel op. Een-tweetje op Twitter en het spel zat op de wagen.

En vergeet die Joodse gemeenschap en of het mag van de wet: de mensen onthouden alleen dat we er tegen zijn. Fear of islam is a party's best friend.

Het belangrijkste nieuws kwam deze week uit Limburg, maar niemand die het gelezen heeft. Uit een peiling in Het Belang Van Limburg blijkt dat we de CD&V bijna helemaal ingehaald hebben. Sindsdien komt de stoom uit Beke zijn oren én zijn neusgaten. Genk op apegapen, in Hasselt worden we zelfs de grootste.

Ik schat dat we op 14 oktober een nieuwe minister van Defensie en een nieuwe staatssecretaris kunnen gaan zoeken.

Voor de rest: die 300 transmigranten blijven een grote cadeau. Niet dat er gestunteld wordt is belangrijk, wel dat Theo en het thema in het nieuws blijven. Daarom ging hij zaterdag ook naar Borgerhout om met Bart campagne te voeren voor de gemeenteraadsverkiezingen in Lubbeek. Doorgaan op zijn elan, nu meer dan ooit. En vrijdag stelt hij zijn boek voor. Zaal al weken uitverkocht, ze vochten naar het schijnt voor de kaartjes.

Dat gaat voor minstens een hele week aan media-aandacht en opinies en tribunes en gezeur zorgen.

Achter de schermen bij N-VA: "Het loopt als een trein, mannen"
Beeld rv

Het Australische model: dát importeren we in België. Báf. Bart heeft het vorige week al perfect ingeleid. Theo moet alleen nog de goal maken.

Goeie quotes om deze week te gebruiken: "Media doen geen factcheck maar een fake check". "Smartphones afpakken: dat doe ik met mijn kinderen ook." En zoals altijd: "We blijven voortwerken."

Tot volgende week!