Getty
Volledig scherm
PREMIUM
© Getty

Tot nu toe onbekende hartritmestoornis zal in de toekomst dubbel zoveel Belgen treffen: "Laat je controleren", waarschuwt cardioloog

Het aantal Belgische patiënten met de hartritmestoornis voorkamerfibrillatie (VKF) zal tegen 2050 verdubbelen tot 300.000, voorspellen cardiologen. "Zo'n 40.000 65-plussers weten niet eens dat ze het hebben," waarschuwt cardioloog Dr. Yves Vandekerckhove. "Ook gezonde mensen zonder klachten laten zich best vanaf 65 jaar controleren bij de huisarts." 

5 reacties

  • MARIANNE Baas

    5 jaar geleden
    Helaas heeft Dr.VandeKerckhove zeer gelijk! Ik heb in 2 maanden 2x een VKF gehad! Ik dacht bij de eerste keer, dat ik dood ging. Echt eng hoor! Ik krijg nu een Ablatie op 24 april a.s. Check je hart aub. Zeer belangrijk! Hartgroetjes, Marianne
  • Linda Wellekens

    6 jaar geleden
    Hoe zou het zitten met de luchtvervuiling en het gemanipuleerde eten en het smerige drinkwater en de als-citroenen-uitgeperst-worden-stress en de dokters die alsmaar meer willen verdienen ? En met de farmaceutische firma's gaat het opperbest.
  • Gaat U niet aan

    6 jaar geleden
    Daar heb ik soms ook last van. Plots begint mijn hart hevig te trillen! Niet zoveel, maar voelt wel raar aan!
  • Piere Debieste

    6 jaar geleden
    Ik heb vkf en volgens de test loop ik 2,6% kans op vijf!!!
  • Claudia Rosseel

    6 jaar geleden
    We zullen het op voorhand laten bekijken zodat we nergens nog verzekerd geraken tegen de tijd dat we het misschien nodig hebben.