16-jarig meisje is zwanger van Antwerpse advocaat (41)

Een Antwerpse advocaat van 41 jaar staat terecht omdat hij al twee jaar een relatie heeft met de 16-jarige A. Ze zou ook zwanger zijn van hem. Dat schrijft Het Laatste Nieuws. Het meisje blijft erbij dat het echte liefde is, maar juridisch gezien is het verkrachting.

Ruben Van Lent

De relatie begon twee jaar geleden. De toen 14-jarige A. en de veertiger ontmoetten elkaar in het Antwerpse paardenmilieu. De ouders van A. kregen al snel lucht van de relatie en lichtten het Antwerpse gerecht in. Die legde de man dan ook een contactverbod op.

Helaas hield de advocaat zich hier niet aan. Het koppel bleef elkaar zien. Enkele weken geleden bleek echter dat A. zwanger is. Toen ze zwanger raakte, zou ze nog 15 jaar geweest zijn. Het parket vorderde daarop een gerechtelijk onderzoek en liet de advocaat meteen arresteren. Dinsdag moet hij zich verantwoorden voor de correctionele rechtbank.

De veertiger wil voorlopig geen commentaar kwijt. Het meisje reageerde wel al kort in Het Laatste Nieuws. “Van een verkrachting is helemaal geen sprake”, zegt ze. “Maar wat kan ik zeggen? Op liefde staat geen leeftijd.”

Juridisch kon ze op haar vijftiende echter geen toestemming geven voor een seksuele relatie. De minimumleeftijd daarvoor ligt in België namelijk op 16 jaar.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER