Pittoresk, maar of het landschap er in het Pajottenland er in januari ook zo zal uitzien, is eigenlijk koffiedik kijken.
Volledig scherm
Pittoresk, maar of het landschap er in het Pajottenland er in januari ook zo zal uitzien, is eigenlijk koffiedik kijken. © Photonews

Vrieskou en sneeuw in januari? Weersites wagen zich weer aan onvoorspelbare voorspellingen

De herfst is nog maar net begonnen of enkele weersites wagen zich al aan prognoses in de verdere toekomst. Ze voorspellen dat het weleens erg koud zou kunnen worden tijdens de wintermaanden. Lameteo.org, bijvoorbeeld, heeft het over een gemiddelde temperatuur onder het vriespunt in onze contreien. En over sneeuw. "Neem dat maar met serieuze korrel zout", zegt Nicolas Roose van Noodweer Benelux.

26 reacties

  • danny buyse

    6 jaar geleden
    Om een strenge winter te krijgen moet alles meezitten en dit meer dan vroeger door de opwarming van onze planeet. Als we rechtstreekse arctische polaire of continentale lucht krijgen die lang in stand kan worden gehouden zou er zelfs een eventuele 11 steden tocht nog eens kunnen doorgaan.
  • Marco Maerten

    6 jaar geleden
    Jeffry Hymann,september is vrijwel gemiddeld een zomermaand geweest,zelfs warmer dan een gemiddelde junimaand pakweg 40 jaar geleden toen de opwarming nog maar traag op gang kwam.Cijfers,Jeffry,Cijfers!
  • Willy Masson

    6 jaar geleden
    Liefst zelfs 14 dagen vroeger , Ooh tannenbaum Ooh tannenbaum...
  • Luc Cuypers

    6 jaar geleden
    Weten ze wel welk weer het gisteren was ?
  • erik vercammen

    6 jaar geleden
    Alle, dus niet afgeschakeld in november! Waarom pompen ze dan geld in al die afschakelplannen en websites