Direct naar artikelinhoud
Tv-tips

Feestelijke begrafenissen en buitenaards geweld: plan uw tv-avond met deze 5 tips

This is the End.Beeld rv

Houdt u van maffe komedie, oorlogsdocumentaires of fotografie? Dan zit u vanavond gebeiteld met onze tv-tips. Verkiest u liever iets anders? Bekijk hier de volledige tv-gids.

Last Days

Lieve Blancquaert belandt in het West-Afrikaanse Ghana. Hier blijken ze gek te zijn op begrafenissen. Geen trieste bedoeningen, maar grootse spektakels waar heel veel geld mee gemoeid is. Elk weekend schuimen de Ghanezen begrafenissen af, op zoek naar het beste feestje. Ook Lieve trekt van de ene naar de andere begrafenis, en probeert te achterhalen waarom de Ghanezen elkaar willen overtreffen met de grootste begrafenis.

Om 20.40 uur op Eén. 

Last Days.Beeld ©Lieve Blancquaert

Apocalyps, de Eerste Wereldoorlog

Documentairereeks over de Eerste Wereldoorlog, met ingekleurd origineel beeldmateriaal. Meer dan 500 uur aan archiefbeelden, waarvan de meeste nog nooit vertoond, werden gebald in vijf keer vijftig minuten.

Om 21.20 uur op Canvas.

Apocalypse: World War I.Beeld rv

Wartime Crime

Nieuwe documentairereeks over de welig tierende criminaliteit tijdens de Tweede Wereldoorlog.

In deze aflevering: William Charles Hill was de machtigste naoorlogse Britse onderwereldfiguur, het brein achter spectaculaire overvallen in de jaren 50 en 60, maar de kiem voor zijn imperium werd gelegd in WO II.

Om 22.00 uur op National Geographic.

This is the End

In deze maffe komedie spelen regisseurs Seth Rogen en James Franco - net zoals de andere bekende gezichten die ze wisten te strikken - overdreven versies van zichzelf. Zes bevriende Hollywood-acteurs zitten opgesloten in een huis nadat een vreemde buitenaardse aanval Los Angeles volledig verwoest heeft.

Om 22.25 uur op Q2. 

The Work

Amerikaanse documentaire uit 2017 van Jairus McLeary en Gethin Aldous over drie mannen die in Folsom State Prison in Californië vier dagen een groepstherapie volgen, samen met zogenoemde niveau 4-delinquenten. En dat volledig vrijwillig.

Om 22.55 uur op NPO2.