Grote verkeershinder verwacht in Brussel tijdens betoging ambtenaren vrijdag

© put

De betoging van de federale ambtenaren op vrijdag 28 september zal voor grote verkeershinder zorgen, zo verwacht de politiezone Brussel Hoofdstad Elsene. Meerdere tunnels zullen worden afgesloten voor het verkeer.

De manifestanten zullen vanaf 10.30 uur in de nabijheid van het Noordstation verzamelen. Nadien zullen een parcours afleggen dat zal passeren aan de kabinetten van minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon en minister van Ambtenarenzaken Steven Vandeput (allebei N-VA). De route loopt onder meer via de Albert II laan, de kleine Brusselse ring van Rogier tot aan de Naamse poort, de Naamsestraat, het Koningsplein en de Kunstberg.

De kans is groot dat alle tunnels van de kleine Brusselse ring worden afgesloten. Omstreeks 11 uur worden al zeker de Reyerstunnel van de E40 richting centrum en de Jubelparktunnel richting centrum afgesloten. De MIVB meldt dat ook een twintigtal bus- en tramlijnen onderbroken of omgeleid zullen worden. De politie raadt aan om het centrum niet enkel met de auto, maar ook met de tram en de bus te mijden. De metro en trein rijden wel normaal.

De ambtenaren betogen op vrijdag onder meer tegen de nieuwe regeling van de ziektedagen. De federale regering wil het systeem van de 21 ziektedagen die per jaar opgespaard kunnen worden, tegen volgend jaar afschaffen. De wijziging geldt voor de federale ambtenaren en voor de zogenoemde bijzondere korpsen. Die omvatten politie, brandweer, militairen en personeel van hoven en rechtbanken.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen