© wjn

Man belandt in ziekenhuis nadat hij vrouw en dochtertje verdedigt tegen opdringerige man

Isabelle De Backer (42) en haar echtgenoot Rudy Meert (52) uit Denderleeuw zijn zaterdag gewond geraakt bij een schermutseling met een opdringerige man in de stationsbuurt van Denderleeuw. Isabelle hield er een barst in de elleboog aan over, Rudy een zware hersenschudding en een op twee plaatsen gebroken neus. De agressieveling werd na de feiten opgepakt. Dat schrijft Het Nieuwsblad maandag.

wjn

De feiten speelden zich zaterdag omstreeks 15 uur af tussen de Guido Gezellestraat en het station van Denderleeuw. Isabelle was samen met haar tienjarige dochter richting Stationsstraat aan het stappen, toen de twee een man van Afrikaanse afkomst inhaalden.

“Het was heel vreemd. De man begon ons te achtervolgen, na te fluiten en met een Hollands accent allerlei vieze dingen toe te roepen. ‘Ik ga u en uw mama pakken’, zei hij onder meer. Mijn dochtertje was echt bang, maar we zijn blijven doorstappen.”

Bewustzijn verloren

Aan het station kreeg Isabelle telefoon. “Het was mijn man. Wij waren op weg naar zijn garage en hij vroeg waar we bleven. Ik vertelde hem dat een man ons achtervolgde en dat we bang waren. De ogen van die gast vergeet ik nooit meer: geel en bloeddoorlopen. Ik ben ervan overtuigd dat hij onder invloed was van drugs of alcohol.”

Rudy trok samen met een vriend naar de Stationsstraat en zag daar de onbekende man bij zijn vrouw en haar dochter staan. “Er was duidelijk iets aan de hand, mijn kameraad is meteen tussenbeide gekomen”, zegt Rudy. “Er werd wat geduwd en getrokken. Mijn vriend probeerde de man duidelijk te maken dat hij ons met rust moest laten.”

“Wat verderop stond een vrouw alles te filmen met haar gsm. Ze riep in het Frans dat we racisten waren. Toen ik naar haar toe stapte om te vertellen wat het probleem was, viel de man me plots aan. Ik kreeg een slag vol in het gezicht, verloor het bewustzijn en werd pas opnieuw wakker in het ASZ.”

Tien dagen in het gips

Terwijl Rudy op de grond lag, kwam het opnieuw tot een gevecht met zijn vriend. Ook Isabelle raakte betrokken. “Ik wou tussenbeide komen, maar moest een slag incasseren”, zegt ze. “Ik verloor het evenwicht en kwam op mijn elleboog terecht.”

De onbekende man ging ervandoor en Isabelle haalde haar stiefzoon Levi, die nog in de garage was, erbij. “Levi heeft hem gevolgd terwijl hij met de politie in contact stond. De agenten konden de man in de De Naeyerstraat oppakken.”

Rudy en Isabelle werden naar het ziekenhuis gebracht. Rudy moest een nachtje blijven ter observatie en is een week arbeidsongeschikt, Isabelle ligt tien dagen in het gips. “De man zou geen onbekende zijn voor de politie én zou vorige week ook mensen lastiggevallen hebben”, zegt Isabelle. “Wie doet nu zoiets? Stel je voor dat mijn dochtertje daar alleen of met een vriendinnetje liep. Ik mag er niet aan denken. Wij dienen alvast klacht in.”

De man zou voorgeleid zijn bij de onderzoeksrechter. Of hij werd aangehouden, is niet duidelijk.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer