Premier Charles Michel en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders.
Volledig scherm
Premier Charles Michel en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders. © EPA

Michel en Reynders reageren op VN-speech Trump: "Europa moet eigen keuzes maken"

De toespraak van de Amerikaanse president Donald Trump heeft premier Charles Michel en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders gesterkt in hun overtuiging dat België en Europa consensus en multilateralisme moeten blijven prediken op het wereldtoneel. "Wij moeten in Europa onze eigen keuzes maken", zo reageerde premier Michel vandaag op de speech van Trump voor de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in New York.

45 reacties

  • Gino Denil

    6 jaar geleden
    Ze slagen er nog niet in om in België keuzes te maken. En ze gaan eens zeggen wat Europa moet doen.
  • oswald billiet

    6 jaar geleden
    Trump heeft een punt, een dubbel zelfs. Hij gaat te keer tegen de globalisatie en dat deden wij jaren geleden ook al . Hij pleit voor nationalisatie inzake grenzen. Wij hebben ondervonden wat open grenzen betekenen. En daarin heeft hij overschot van gelijk. Trump is als een eend, als je er water over giet, loopt het zo van haar af. Maar wat hij vertelt, moet je tussen de regels lezen, en dat is Amerika first allways !
  • gustaaf guldentops

    6 jaar geleden
    wel altijd commentaar geven op een ander maar hier in belgie prutsen maar verder,stuk onbenul.
  • johan vankeirs

    6 jaar geleden
    Wij hebben de laatste tijd al veel keuzes gehoord en gezien van Europa,maar ze maken Europa kapot met hun "keuzes".Vraag ééns de bevolking hun keuze,u zal snel weten waar Europa staat!
  • Mario Bocque

    6 jaar geleden
    Zolang de EU niet uit verkozenen des volks bestaat, nl. zoals in een echte democratie hoort, zullen er veel mensen blijven tegen zijn en zal die uiteindelijk ophouden te bestaan. Er is nu al bijna 50% volledig tegen die niet-verkozene graaiers !