De video toont hoe ook een klein meisje wordt meegenomen, geblinddoekt, en doodgeschoten.
Volledig scherm
De video toont hoe ook een klein meisje wordt meegenomen, geblinddoekt, en doodgeschoten. © BBC

Deze ijzingwekkende BBC-reconstructie legt de waarheid achter de gruwelijke executievideo van onschuldige vrouwen en kinderen in Afrika bloot

Het was een gruwelijke video die deze zomer op Twitter verscheen en over heel de wereld afschuw uitlokte. Twee jonge Afrikaanse vrouwen en twee kinderen die door een groepje soldaten uit vermoedelijk Kameroen worden weggeleid, geblinddoekt en in koelen bloede geëxecuteerd met in totaal 22 kogels. Waar de gebeurtenissen zich afspeelden, wie de vrouwen en de soldaten waren, was echter compleet onduidelijk. Onderzoeksjournalisten van de BBC hebben de vermoedelijke waarheid na twee maanden speuren nu toch kunnen achterhalen. De reconstructie is ijzingwekkend.

90 reacties

  • wesley netnem

    6 jaar geleden
    Het is duidelijk dat dit continent volledig verloren is je kan dit niet meer ombuigen !! Het is daar een puinhoop en de religie's maken alles nog erger ! Wij Geven Geld als Hulp en zij Kopen er wapens mee om elkaar af te slachten !
  • Wilfried Vanden Berg

    6 jaar geleden
    En meneer Reynders wil dat soort volk,nog meer humanitaire hulp geven? Voor de aankoop van nog meer wapens,zeker?
  • eric maier

    6 jaar geleden
    Onduidelijk zegt men. Ze bekennen tot Boko haram te behoren, wat is daar onduidelijk aan ? Boko Haram is een IS aanhangende beweging in zwart Afrika die plunderen, verkrachten en vermoorden alles wat rondloopt. In Afrika maken ze er geen spelletje van zoals hier in Belgie met IS aanhangende terroristen en gratis advocaten. maw oog om oog is daar het motto
  • Luc Scheepers

    6 jaar geleden
    Gruwelijke beelden. Maar laat ons niet vergeten dat er regeringen (ook België) zijn die dit bewind gesteund hebben en nu nog steunen. Met steun te verlenen aan zulks een landen wordt niets opgelost, de steun bereikt nooit het beoogde doel. Zonder steun staan ze natuurlijk ook nergens, beter was dat men daadwerkelijk gecontroleerde steun verschaft. Indien men dit niet toelaat, dessine ton plan.
  • Elsje vervoort

    6 jaar geleden
    Ergens wordt hier geschreven dat we dergelijke gewoonten en mensen beter niet toelaten in Europa of dat anders zelfs de socialisten niet meer weten hoe het op te lossen. Die hebben daarvoor wel oplossingen hoor, ze noemen het nationaal socialisme.