Vlaams parlementsvoorzitter Jan Peumans.
Volledig scherm
Vlaams parlementsvoorzitter Jan Peumans. © Photo News

Peumans veroorzaakt diplomatieke rel met Spanje: "Land voldoet niet aan voorwaarden om deel uit te maken van democratische EU"

De Belgische ambassadeur in Madrid, Marc Calcoen, is op het matje geroepen omdat Jan Peumans, voorzitter van het Vlaams parlement, Spanje heeft beledigd in een brief. Dat schrijft De Tijd, en de FOD Buitenlandse Zaken bevestigt dat nieuws aan Belga.

67 reacties

  • Ferdinand Engelbeen

    6 jaar geleden
    Als de Spaanse grondwet mensen kan veroordelen voor hun mening, iets wat in geen enkel ander land van Europa mogelijk is, dan deugt die grondwet niet en is het hoog tijd dat die wordt aangepast. Dat is de reden waarom noch België, noch Duitsland Puigdemont wilden of konden uitleveren. Ook de andere beschuldigingen zijn onzin: de overheid van Catalonië mag van Spanje blijkbaar haar eigen geld niet besteden zoals ze dat zelf wil...
  • lieve rigo

    6 jaar geleden
    Eigenlijk was dat de taak van Europa, maar dat zootje ongeregeld zwijg zoals altijd. Die hebben het te druk met in welke tijdzone we gaan leven volgend jaar en ook dat kunnen ze niet op eigen houtje afhandelen.
  • Guy Bevers

    6 jaar geleden
    Ik vind het raar dat sinds de oprichting van de EEG meer en meer regio's onafhankelijk willen worden .
  • Kris Delen

    6 jaar geleden
    Sommigen zijn hier toch echt vanalles aan het schrijven zonder de zaak ten gronde te kennen. Overduidelijk. Dank Peumans om het ondemocratisch Spanje op zijn plek te zetten, de EU waar wij ook deel van uitmaken, doet het immers niet.
  • Giovanni Van Dyk

    6 jaar geleden
    Is het niet waar misschien!!!