Een op de vijf sp.a-lijsten voor de komende gemeenteraadsverkiezingen is niet volledig. N-VA doet het beter dan voordien, met 8,7 procent van de lijsten die onvolledig zijn. Op de foto een verkiezingsbord in Sint-Pieters-Leeuw.
Volledig scherm
Een op de vijf sp.a-lijsten voor de komende gemeenteraadsverkiezingen is niet volledig. N-VA doet het beter dan voordien, met 8,7 procent van de lijsten die onvolledig zijn. Op de foto een verkiezingsbord in Sint-Pieters-Leeuw. © Photo News

Kieslijsten raken moeilijk gevuld

Een op de vijf sp.a-lijsten voor de komende gemeenteraadsverkiezingen is niet volledig. Dat blijkt uit een analyse van professor Johan Ackaert (UHasselt), schrijft De Morgen vandaag.

10 reacties

  • Theo Van Hoof

    6 jaar geleden
    Hoeveel lijstvulsel staat daar op? Wie wil zich nog associëren met de sossen? Bij VB kan ik dat heel goed begrijpen. Wie op de lijst gaat staan speelt met zijn werkgelegenheid. Benieuwd of een school een leraar op de VB lijst gaat toelaten terwijl een communist geen enkel probleem zal zijn. Scholen zijn nu eenmaal links. Zie univ Gent. Waarom nog steeds volledige lijsten? Er is geen enkele partij die alle zetels zal veroveren.
  • Peter Janssens

    6 jaar geleden
    Wie wil er nu nog aan boord springen van dat zinkende schip?
  • Bruno Vermeire

    6 jaar geleden
    Moeten we dan doen zoals NVA en de onbenulligste persoon uit de gemeente die niks met de partij te maken heeft op de lijst zetten. sorry, geef me dan maar een onvolledige lijst met mensen die zich bezig houden met de gemeente politiek.
  • Guy Soetewey

    6 jaar geleden
    Zoals het spreekwoord zegt. "De ratten verlaten altijd als eerste het zinkend schip".
  • Anne Callebaut

    6 jaar geleden
    Oei,het is alleen bij het Vlaams Belang niet,volgens het nieuwsblad schijnt dat wel alleen bij die partij.