© Christoph Meeussen

Bpost-dochter zet ‘stint’ op stal

Bubble Post, een dochterbedrijf van bpost dat op een ecologische manier pakjes levert, gaat na het zware ongeval in Nederland een ‘Stint’ op non-actief plaatsen. Zo wordt vernomen bij bpost zelf.

Christoph Meeussen

Begin deze week raakte bekend dat de fabrikant van de stint, een elektrische bolderkar, al haar exemplaren gaat terugroepen voor een controle. Dat gebeurt na het ongeval in Oss, waarbij vier kinderen om het leven kwamen toen een stint door een trein werd geraakt.

De ecologische pakjesleverancier Bubble Post, gebaseerd in Sint-Katelijne-Waver, heeft ook stints. Hun exemplaren bevatten geen bak om in te zitten. Het gaat om zogeheten ‘cargo stints’, aangepaste exemplaren met vooraan een grote afgesloten box, waarin door weer en wind pakjes kunnen worden vervoerd. Antwerpenaars konden een dergelijk exemplaar in de afgelopen maanden door hun straten zien rijden.

Maar naar aanleiding van de terugroepactie neemt ook de ecokoerier maatregelen. “Bubble Post beschikt over drie stints waarvan slechts één exemplaar effectief in gebruik was”, zegt bpost-woordvoerder Barbara Van Speybroeck. “We hebben nog niets gehoord van de leverancier, vermoedelijk omdat we geen personenvervoer doen met de stint, maar in afwachting van meer info plaatsen we de deze op non-actief.”

Naast de stints heeft Bubble Post ook een ‘klassieke’ elektrische driewieler , met een overdekte zitplaats voor de bestuurder vooraan en de laadbak achteraan.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER