Matthias Diependaele (N-VA).
Volledig scherm
Matthias Diependaele (N-VA). © BELGA

N-VA wil ziekteverlofregeling voor parlementsleden aanpassen: "Geen volledig loon meer"

Als het van N-VA afhangt, moet de ziekteverlofregeling van parlementsleden gelijkgeschakeld worden met de regeling voor andere Vlamingen. "Nu is er nog maar één beroepsgroep over die wel een volledig loon krijgt uitbetaald tijdens ziekte en dat zijn we zelf", aldus N-VA-fractieleider Matthias Diependaele in zijn tussenkomst over de Septemberverklaring in het Vlaams Parlement. 

60 reacties

  • Leo Duym

    6 jaar geleden
    N-VA blinkt alweer uit in hypocrisie. Partijvoorzitters verliezen geen loon als Kamerlid wanneer ze afwezig zijn, een absurde regeling waarvan zakkenvuller De Wever het meeste gebruik maakt, je ziet hem er zelden of nooit. @Jacky Denayer, de spijker op de kop.
  • pipo de clown

    6 jaar geleden
    De beslissing en bijbehorende wet van de ziekteverlofregeling voor werkende burgers duurde 10 dagen, dezelfde regeling voor parlementsleden zal 10 jaar duren.
  • francis vanoverschelde

    6 jaar geleden
    NVA of VB . Niet moeilijk meer na 5 jaar bedrog .
  • andre van de wege

    6 jaar geleden
    weer juist voor de verkiezingen.na de verkiezingen weten ze van niets.
  • Guido dyck

    6 jaar geleden
    Jammer, maar nva is verworden tot een "trado eigen zakken eerst partij".De voordelen die de elitaire politieke kaste de luxe zichzelf toeëigent is schandalig.bvb ze zetten zichzelf op de lijst "zware beroepen"terwijl de parlementaire banken leeg zijn.Waarschijnlijk in hunne bodega, de énige instelling in het land waar alcohol tijdens het werk wordt geserveerd.Kun je je dat voorstellen in bvb onderwijs,onderwijs,nmbs,de lijn...?????