Direct naar artikelinhoud
SCHILD EN VRIENDEN

Gentse theatergroep zoekt Schild & Vrienden-sympathisanten "die spijt hebben"

Schild en vriendenBeeld RV

De Gentse theatergroep Action Zoo Humain, geleid door Chokri Ben Chikha, doet een oproep aan "leden en sympathisanten van Schild & Vrienden" die zich schuldig voelen. Het gezelschap wil hun input om mee het Vlaams paviljoen op de Wereldtentoonstelling in Dubai vorm te geven.

"Action Zoo Humain zoekt leden en sympathisanten van Schild & Vrienden die spijt hebben en vergiffenis willen vragen voor hun zonden. Tijdens het Openingsweekend 28, 29, 30/09 van NTGent geven we hen de kans om mee te lopen als dragers in onze processie naar Dubai, waar ze samen met ons het Vlaams Paviljoen vorm kunnen geven op de Wereldexpo in 2020."

Dat staat in een opvallende Facebookoproep van Action Zoo Humain, de theater- en performancegroep van Chokri Ben Chikha. De theatermaker staat erom bekend om met gewaagde en actuele thema's te werken: hij dreigde onlangs nog om zichzelf in brand te steken "om een debat uit te lokken" en werkt nu aan een voorstelling in Catalonië, waarin hij de parallellen tussen franquisten en jihadisten wil onderzoeken. 

Action Zoo Humain is ook verbonden aan NTGent, en tijdens het openingsweekend van de Gentse stadsschouwburg organiseert het op zaterdag een zondag een processie van de Sint-Baafskathedraal naar het Arca Theater. Die processie is een eerste stap naar het ontwerpen van het Vlaams paviljoen op de Wereldtentoonstelling van 2020, in Dubai.

Ook daarvoor doet Action Zoo Humain een beroep op Schild & Vrienden-spijtoptanten: "wij geven hen de kans om hun buitensporig Vlaams-nationalisme om te buigen tot een waardevolle bijdrage aan het Vlaams paviljoen voor de wereldtentoonstelling in Dubai in 2020", klinkt het bij de theatergroep. 

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via de Facebookpagina van het gezelschap.