Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Stroomtekort in november dreigt nog altijd: plan van Marghem volstaat niet

Minister Energie Marie-Christine Marghem (MR) kondigde vandaag aan dat Engie Electrabel al voor 750 megawatt aan extra productiecapaciteit heeft bijeengesprokkeld om een stroomtekort deze winter te vermijden. Uit een berekening van Elia blijkt echter dat die extra capaciteit onvoldoende is. 

97 reacties

  • Freddy De Vos

    6 jaar geleden
    Ontsla die mevrouw en Electrabel, met hun grote leugens! Voor de hoge bedragen die wij betalen, kan zoiets niet! Zij blijven geld pompen in Electrabel, omdat ze daar zelf voordeel uithalen! Het wordt tijd dat we staken, dit rampenbeleid heeft lang genoeg geduurd!
  • marcel roten

    6 jaar geleden
    Het is tijdens het stroomtekort verboden om een elek wagen opteladen tenzij men het op voorhand aanvraagd en de som van 45 euro betaald dit kan max 8 maal aangevraagd worden!
  • Marc Baeyens

    6 jaar geleden
    cappon, ik kan er ook niert aan doen dat het gebrek aan visie van de trado's 'in het verleden' vandaag cash wordt betaald. Maar ze zijn nog geen haar verbeterd. Zie hoe Peeters/Beke het schaffen-beleid van Merkel verdedigen, het beleid dat vandaag duizenden migranten aanzuigt waar Europa geen blijf mee weet en zelf de ondergang van de unie zou kunnen betekenen. Wake up. (en lees wat ik schreef ipv naast de kwestie te reageren)
  • van roy jozef

    6 jaar geleden
    bijna 6 jaar heeft deze regering zelf niks gedaan,en waarom? omdat ze geen geld hebben mensen, ze kunnen alleen iets aan deze toestand doen als ze ons miljoenen aan investeringen geleend, in onze nek draaien, uw inkomens om te leven worden elk jaar kleiner en kleiner, een ramp gaat het worden voor mensen met inkomens van 1300 euro de maand. en dan heb ik het alleen nog over DEZE toestand. armoede tot en met komen daar van.
  • jos duriau

    6 jaar geleden
    Dat is gewoon eeen schande met al de ministers en regeringen die we hebben , de realiteit is ze bakken er niets van op onze kosten.