Getty
Volledig scherm
PREMIUM
© Getty

"Nederlanders zijn niet gierig. Ze praten gewoon opener over geld"

Veertig jaar al woont de in Maldegem geboren Mick Matthys in Nederland, maar voor zijn landgenoten is hij nog altijd "die Belg". In zijn boek Waarom Belgen gelijk hebben en Nederlanders gelijk krijgen onderzoekt hij hoe verschillend we echt zijn. "Nederlanders praten veel, Belgen luisteren vooral."

22 reacties

  • Lilly Daems

    6 jaar geleden
    Nederlanders zijn ook jaloerser dan Belgen. Ik kan dit zelfs bewijzen . Het is eigenlijk meer een haat tegenover elkaar.
  • Jan De Maeyer

    6 jaar geleden
    "Hun communicatie is directer, assertiever en explicieter" totdat je tegen de Nederlanders zelf direct, assertiever en explicieter is zegt zitten ze op hun paard!
  • Meert Dominique

    6 jaar geleden
    Waar ligt de grens tussen gierig en spaarzaam? Waarom spreken de Amerikanen over 'Going Dutch" als ze bedoelen de rekening te splitsen bij een date? Voor de Sacre Coeur in Parijs maakt een man kleine hondjes met ijzerdraad, hij noemt ze Kikinikoppen omdat Nederlanders altijd zeggen "Kijken, niet kopen". Quid?
  • Hans Peter Smallegoor

    6 jaar geleden
    Wij Nederlanders begrijpen heel goed dat we (veel) belasting betalen zodat onze voorzieningen dan goed worden geregeld. Als ik hier de reakties lees over slechte voorzieningen in België maar niemand is bereid om ook maar één euro meer belasting te betalen dan is Hollandse gierigheid wel erg relatief...
  • Freddy De Vos

    6 jaar geleden
    Nederlanders zijn toch zuiniger. Wat ook voordelen heeft: Deze mensen zullen minder snel in armoede geraken, omdat ze de waarde van geld meer respecteren.