.
Volledig scherm
. © ANP

Primeur in Nederland: Groningen gaat roken op straat verbieden

De stad Groningen heeft een primeur in Nederland: zelfs roken op stráát wordt op bepaalde plekken verboden. Om de Tabakswet te omzeilen, worden niet alleen de sigaret, maar álle soorten rook verboden.

66 reacties

  • Mario Bocque

    6 jaar geleden
    Rokers hebben binnen niets me te zoeken.We zijn nu buiten. Blijf buiten weg ! Ieder zijn plaatsje ! Ga maar in jullie rookvrije zones vreten en zuipen.
  • Mario Bocque

    6 jaar geleden
    Wat een bekrompen zieligaards hier. Schaf junkfood, vettige restaurantkost , suiker, snoep, alcohol, frisdranken, cocktails, chips etc...etc.. ook maar af ! En zet zware geldstraffen op obesitas ! Ze roken niet maar pakken wel XTC om uit te gaan tot ze er bij neervallen. Geef mij dan maar een sigaret.
  • freddy depaepe

    6 jaar geleden
    ik rook niet maar toch mis ik die kroegen die walmden van de rook en de GEZELLIGHEID
  • Anoniem

    6 jaar geleden
    Goede beslissing , overal doorvoeren en wie lef heeft een sigaret op straat te gooien ,500€ laten betalen voor opruimen en straten zuiver te houden,je moet dit niet proberen in Singapore ,met de zuiverste straten ter wereld.
  • Danny Govaerts

    6 jaar geleden
    Goed voorstel zou hier ook op meerder plaatsen van toepassing moeten worden. B.v. In het bos ,,ik ga voor gezonde lucht komt daar plots een stinkende roker langs en de lucht is voor een tijd verpest op die plaats. Ook mag dat van toepassing worden op die stinkende stoomers ze denken alleen aan zich zelf en de rest loopt in hun mistige walm.